Следва

Онлайн зареждане - Festival Style

Fashion Days: Една модна история с обувките Calvin Klein

Обувките с висок ток едва ли са най-практичното изобретение, създавано някога, но за сметка на това те са...

Shopping преди 9 години

Обувките с висок ток едва ли са най-практичното изобретение, създавано някога, но за сметка на това те са незаменима част от женския ни свят. Символ на сексапил, дързост и красота, високите токчета придават нотка самоувереност и добро самочувствие на всяка от своите притежателки.

А днес те са модерни, заети и забързани и точно заради това толкова очарователни! Но и в миналото има великолепни примери за жени, пленили всички покачени на няколко сантиметра над земята!

От Мерилин Монро, до великолепната Риана, високите обувки от край време са задължителни за всички дами, които искат винаги да изглеждат красиви и непоколебими и не на последно място - много секси.



Ако трябва да се върнем назад във времето, можем да кажем, че токчета се появяват за пръв път в Париж заради ниския ръст на Катерина Медичи и по-късно се превръщат в мода.

Съвременните високи токчета идват от Италия, а самият Казанова е бил запленен от красотата на жените, покачени на високи обувки. През 17-ти век се е смятало, че за да се омъжи, жената е трябвало да съблазни мъжа с носене на обувки на висок ток.

Други известни монарси, падащи си по високите токчета, били Мери Тюдор, която носила обувки с възможно най – високите токове и разбира се, Мария Антоанета, която избрала да сложи 5 сантиметров ток за своята екзекуция.

През 1860 г., с появата на шевните машини, вискоките токчета набират все по-голяма популярност, появява се огромно разнообразие от модели, но истински фаворити те стават през 1930 г. Появява се видът Стилето при токчетата с височина първоначално от 3см до 6см., които издължава силуета и му придава примамлива изящност.

30 г. по-късно пък, за да подчертае красотата на краката, мини-полата налага обувките на висок ток, като задължителни. 



И като истински фешънисти и ние често избираме да носим обувки на висок ток, въпреки че те рядко могат да ни накарат да се чувстваме толкова удобно, колкото кецовете в динамичното ни ежедневие. Има модели обаче, които със сигурност са доста по-удобни от други.

Такъв е и изборът ни днес. Прекрасните красавици с етикет Calvin Klein, които се намират в онлайн пространството на Fashion Days са истински понеделнишка находка. Те не само са удобни, но са истински секси акцент върху всяко нещо, към което ги добавим. А ефектът им в града, с деним, рокля с принт, мини пола е просто поразителен.





Разбира се, винаги трябва да притежаваме и чифт, който да ни приземява! Този е прекрасен за ролята си!




От fashiondays.bg
 

More Shopping