Следва

Тенденции при грима - Кафяво червило

Тенденции от извора със Студио 723

Когато Десислава Колева от Студио723 се върна от т.нар. преживяване Haute coiffure, ViewSofia ексклузивно ...

Hair преди 15 години

Когато Десислава Колева от Студио 723 се върна от т.нар. преживяване Mondial coiffure Beauty в частност Haute coiffure, ViewSofia ексклузивно й зададе няколко въпроса за тридневното изложение. Провел се в най-голямата модна столица Париж, в парада на прическите участват всички световни фирми, свързани с фризьорството – чрез техника на подстригване , оборудване, аксесоари. Герой в изложението е L’Oréal и Wella, които правят демонстрации на продуктите си. Haute Coiffure France представя линия Obsession (манията в подстригването за сезон Есен/Зима).

V.S. Какви са тенденциите, които налагат френските стилисти - Sophie Beuçais, Laurent Decreton, Philippe Laurent, Laetitia Guenaou?

Д.К. Един отделен ден, за който зала в Louvre беше отредена, най-добрите френски стилисти ни представиха техники за подстригване. Тенденциите? Средната коса, която по принцип е стандартното каре трансформирано в черта, се оформя небрежно с помощта на машинка, за да предаде повече обем. Бретонът се филира с ножица за естествен вид. Цветовете са меко и топло русо, пастелните и медните. Късата дамска прическа е с удължен бретон. Мъжкото - класическа форма, изразени са контурите, като разликата е в дължината.

V.S. На какво се спря Студио 723?
Д.К. Средната прическа – много е практична и елегантна. По-израсналото каре вече е въздушно, а филирането олекотява връхчетата и създава по-небрежен вид на косата.

V.S. Какво заведе Студио 723 в Париж?
Д.К.
Сега бях само гост, но от следващата година вече предстои членство на салона в организацията Haute coiffure. Тогава ще се информираме два пъти в годината за модните тенденции – т.е. Пролет/Лято и Есен/Зима. Ние виждаме тези тенденции близо месец преди официално да се наложат.
Haute coiffure е по-затворен кръг от масовата организация Inter coiffure. Защото постоянно пътуваш, трябва да се интересуваш от новата информация, новите тенденции. . Затова ние предвиждаме членство там.

V.S. Колко късо ще е най-късото?
Д.К.
Не съвсем. Достатъчно, но много женствено и елегантно. Същото важи и за мъжката прическа – има възможност да бъде леко по-удължена.

V.S. Какъв е контрастният цвят на белия сняг?
Д.К.
Учудващо, но русото ще се наложи. Но не безцветното, а топло и натурално. Сега L’Oréal ще представи новата цветова гама за есента, която се казва Trillar.

V.S. Какви са цветовете на L’Oréal за сезона?
Д.К.
 По-наситени и по-плътни цветове, по-загадъчни тип жената детектив, фаталната блондинка, дамата в червено, същевременно драматични и предизвикателни. Медното и много слабо към червеното, русо, но топло, шоколадов цвят – това ще се наложи за студените дни.

V.S. Какво предстои?
Д.К.
Най-важно е членството в Haute coiffure, следващата година е и вторият ни рожден ден. Планираме пак подобно парти с прически и чаша хубаво вино.
Съвет за бърза зимна прическа?
Пяна, но не силно фиксираща, леко намачкване и изсушаване с дифузер – по-небрежен и естествен вид.

V.S. Какво няма да направи Студио 723?
Д.К.
Компромис с качеството!

Студио 723 се намира на ул. Н. В. Гогол и отговаря на телефон 02/943 9 723

More from View Sofia

More Hair