Следва

Дар за скъпи хора

Биодом на Парчевич 48

Без да броим колко Е-та поглъщаме всеки ден, когато нямаме време за нормален обяд, всички сме категорични, че...

Food преди 15 години

Без да броим колко Е-та поглъщаме всеки ден, когато нямаме време за нормален обяд, всички сме категорични, че както и работният тефтер след 18 часа,  те задължително остават в офиса. На любимите хора, купуваме любима истинска храна и за щастие тя е наблизо - в центъра.

От близо две години и половина на ъгъла на Парчевич 48, при ъгъла с ул. Христо Белчев работи вегетариански & био магазин „Слънце Луна". Името разпознаваш от едноименния хляб, който купуваше от по-добрите хранителни вериги.

Калин Класанов и съпругата му Анита отварят магазин „Слънце Луна", в който като едни истински колекционери на хубава храна събират най-добрите биологични и вегетариански продукти със сертифицирани качества. Наричат мястото си с любов „семеен магазин", а зад повечето продукти се крие лична история и много идеи за рецепти.

Можеш спокойно да пазаруваш свежи сезонни био зеленчуци и плодове, салати, качествени млечни биопродукти, пресни яйца и супи, паста, консервирани храни, био овесени трици и ядки, полезни зърнени култури, каквито са безглутеновите киноа и амарант, десетина вида био ориз, леща и „камут", което е сорт пшеница, на около 5000 години, а името преведено от древноегипетски означава „душа на земята". Този сорт е култивиран в наши дни и е с доказано по-силни хранителни качества от стандартния тип жито.

Освен био вълната, която слава богу стигна и до България в био магазин „Слънце Луна" властва и друга световна тенденция на fairtrade политика на производството и продажба на стоки, която ще рече, че чашата кафе, което с удоволствие стискаш всяка сутрин в дясната си ръка, не е било в малките невинни пръсти на бразилски деца. Същото е сигурно и за чая, какаото, кафето, тръстиковата захар, шоколадите и енергийните напитки с мате и гуарана, които си купуваш от магазина на Калин.





Плодовете, зеленчиците, подправките и пчелният мед в магазина са от малки и много смели български био производители с гарантирана свежест и качество. Препоръчително е да опиташ био меда от Калофер, да купиш пресен био босилек в саксийка, пресни био картофки или био грозде и ще откриеш разликата.





Изобщо философията на вегетариански & био магазин „Слънце Луна" е особено силна –- избирай съзнателно храната, която консумираш, и се наслади на нейния истински вкус.





От тук можеш да купиш още сандвичи, приготвени с пълнозърнест хляб, сирена, вкусно табули – магданозена салата, хумус, мариновани в зехтин тиквички и други деликатеси, и бутилка от богатата листа биологични бели и червени вина.





Когато търсиш свежест и сила през деня, избирай между домашно приготвена лимонада с мента, оранжада с джинджифил, студен био зелен чай YogiTee, подсладен с тръстикова захар или енергизираща соева напитка. Домашните пълнозърнести курабии и сладкиши от бадеми и фурми са прекрасно допълнение. Тези вкусотии присъстват и в менюто на вегетариански & био кетъринг, който предлагат от магазин „Слънце Луна".

За малките членове на твоето семейство вегетариански & био магазин „Слънце Луна" предлага био пюрета, бисквити и нектари без добавена захар, био близалки с натурални оцветители и аромати.

Обърни внимание и на специалната паста за детските зъбки с аромат на био ягоди или мента, без съдържание на флуорид, сулфати и без синтетични консерванти.

Ще намериш още: сертифицирана натурална козметика за цялото семейство и биоразградими препарати за почистване, пране и дори „вълшебно" органично сапунче против петна.

Персоналът в „Слънце Луна" е млад и изключително мил, а обслужването спокойно и с много внимание.

Ако последните две липсват от делничния ти ден и хладилникът вкъщи е празен или ти предстои фирмено събиране, рожден ден или друг повод използвай телефон
0878 878 342 за вегетариански & био кетъринг „Слънце Луна", директно до дома или офиса.

Работното време на вегетариански & био магазин „Слънце Луна" е от 08 до 21 часа. Адресът - ул. Парчевич 48 и в интернет на http://www.bioslunceluna.com/

More from View Sofia

More Food