Следва

Дизайн за вдъхновение: 40 начина да превърнем Къщата в Дом

Веганска седмица: Ябълков ронлив сладкиш

Веганска седмица: Ябълков ронлив сладкиш...

Food преди 9 години

Всички знаем колко много и разнообразни са хранителните ни навици. Едни обичат да похапват месо, други си падат повече по плодовете и зеленчуците, а трети напълно изключват някои храни от менюто си.

Тази седмица ще посветим именно на тези, които са премахнали всякакви животински продукти от своята диета или казано с други думи - веганите.

Да бъдеш веган:

Веганството не е особено популярен режим на хранене у нас, но броят на последователите му по цял свят всекидневно се увеличава. Накратко веганството е един особен процес на готвенето като вид изкуство, мисъл и отношение към останалия свят, уважение към животните и към хората, с които споделяш храната си.

Веганството изключва всичко вредно за тялото и душата и включва изцяло полезна храна – плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове и полезни масла.

Без месо, птици, мляко, яйца, мед и други животински продукти, също може да ни е страшно вкусно. Виче знаем как да приготвим Веганска "шкембе" чорба, Бърза гозба с нахут и Хумус , а днес ще научим как се приготвя един чудесен Ялбълков ронлив сладкиш.

Ябълков ронлив сладкиш

Какво ни е необходимо:

350 гр. ябълки
50 гр. захар
50 гр. маргарин (или за предпочитане кокосово масло)
150 гр. брашно (с бакпулвер)
1/2 ч.ч. соево мляко

Как да го приготвим:

Слагаме нарязаните на парченца ябълки с 1/2 ч.ч. вода, след като заври добавяме захарта и щипка сол, прибавяме канела по желание и оставяме да ври 2-3 минути. Сместа трябва да изглежда като ябълков сос (каша) с парченца ябълка.

В друг съд смесваме брашното с бакпулвера и щипка сол, добавяме 50 гр. маргарин или кокосово масло и разбъркваме добре с ръце.

Изсипваме ябълковата смес в съд за печене (по-малък и по.дълбок), заглаждаме сместа, отгоре изсипваме брашняната смес, отново заглаждаме и накрая поръсваме с млякото. Печем около 30 минути до златисто на 200 гр.

More from View Sofia

More Food