Веганска седмица: Ядково мляко

Веганска седмица: Ядково мляко...

Всички знаем колко много и разнообразни са хранителните ни навици. Едни обичат да похапват месо, други си падат повече по плодовете и зеленчуците, а трети напълно изключват някои храни от менюто си.

Тази седмица ще посветим именно на тези, които са премахнали всякакви животински продукти от своята диета или казано с други думи - веганите.

Да бъдеш веган:

Веганството не е особено популярен режим на хранене у нас, но броят на последователите му по цял свят всекидневно се увеличава. Накратко веганството е един особен процес на готвенето като вид изкуство, мисъл и отношение към останалия свят, уважение към животните и към хората, с които споделяш храната си.

Веганството изключва всичко вредно за тялото и душата и включва изцяло полезна храна – плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове и полезни масла.

Без месо, птици, мляко, яйца, мед и други животински продукти, също може да ни е страшно вкусно. Виче знаем как да приготвим Веганска "шкембе" чорба, Бърза гозба с нахутХумус и Ялбълков ронлив сладкиш, а в последния ден от седмицата, ще научим и рецептата за едно Ядково мляко. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.