Следва

Червилото на Dolce & Gabbana - форма на любов

Да си припомним: Какво трябва и какво не трябва, за да изключим целулита от летния аутфит

Въпреки дъждовното време навън, лятото официално настъпи и сезонът на късите поли и панталони е открит...

Body преди 9 години

Въпреки дъждовното време навън, лятото официално настъпи и сезонът на късите поли и панталони е открит. Имате последна възможност да влезете във форма и да премахнете досадната портокалова кожа. Освен усърдна тренировка за гладки бедра е нужно да спазвате определен хранителен режим. Ето на кои храни трябва да наблегнете и какви правила на хранене трябва да спазвате, за да се преборите с целулита.

Важното при антицелулитните диети е храненето да е основно от групата на зърнените храни, плодовете и соята.

Доказано, че за да нямате целулит, трябва да пиете колкото се може повече течности. Всеки ден трябва да изпивате не по-малко от 2 л. Водата се пие по цял ден, като веднага след събуждане трябва да изпиете не по-малко от 1 чаша. Ако сте любител на минералната вода, пийте я, но не забравяйте на всеки 2 седмици да сменяте вида й.

Най-важната и полезна напитка в борбата с целулита е прясно изцеденият сок. Цитрусовите сокове са враг номер едно на “портокаловата кожа”. Соковете са толкова полезни, че не са страшни калориите, които се съдържат в тях. Пийте най-малко 1 чаша преди закуска.

Избягвайте да консумирате чай и кафе прекалено често, защото това може да доведе до отмиване на необходимите минерални вещества от организма. Важно е да помните, че чаят или кафето се пият без захар.
Освен това трябва да се откажете от алкохола или да намалите употребата му до 1 чаша вино на ден.

Разделно хранене. Правилно подбраните хранителни продукти по-добре се усвояват от организма и подпомагат евакуацията на токсините и шлаките, които са преките виновници за развитието на целулит. Трябва да избягвате едновременната консумация на белтъчини, които се съдържат основно в продуктите от животински произход, и въглехидрати (захар и скорбяла).

Хапвайте картофи за стройна фигура. Всички знаят, че те са много хранителни, но освен това се оказва, че този зеленчук предпазва от появата на целулит. Това е свързано с високото съдържание на калий, който подпомага освобождаването на излишната вода от клетките.

Картофът също така способства подобряването плътността и еластичността на съединителната тъкан, а също и извежда шлаките от организма.
Тези положителни свойства имат и други продукти: авокадото, бананите, зелето, житото, ечемикът, гъбите (особено печурките).

Ако сте страстни почитатели на сладкото и не можете да си представите живота без десерт, яжте сушени плодове.

Редувайте студени и горещи храни. Вечер яжте горещи блюда, а на работа - студени.

Оризът е основен враг на целулита. Той трябва да е приготвен на пара или сварен, никога пържен. Холивудските звезди често спазват оризова диета са премахването на целулита. Ако преминете на диета с варен ориз следете храненията през деня да са по едно и също време, като вечерята не трябва да е по-късно от 18.30ч. След този час е разрешено приемането само на плодове (предимно ябълки, ягоди, череши, портокали и сливи).

Яжте храни, богати на лецитин: яйца, соя, карфиол (цветно зеле), фъстъчено масло.

Богати на незаменими мастни киселини храни заздравяват клетъчните мембрани и ускоряват метаболизма, което е важно за освобождаването на организма от токсините и за храненето на тъканите. Така ще запазите вашата кожа млада и гладка. Консумирайте зехтин, олио от ленено семе и рапица, сурови ядки.

Важно за борбата с целулита е храните да са богати на антиоксиданти, полифеноли и аминокиселини. Консумирайте ягоди, нар, шипки, грозде, цитрусови плодове - портокали, грейпфрут.







Защото пак е лято, защото отново се чудим как да влезем във форма и да сме красиви, ви предлагаме тази статия от нашия архив, която смятаме за изключително полезна в борбата с целулита. Изпитано е и действа!

Оригинална дата на публикуване: 24 май 2007 година.  

More from View Sofia

More Body