Следва

Иван Ласкин: Аз наистина не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би!

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 30 юни - 6 юли

Митологичната музикална формация "Буена Виста Соушъл Клъб" ще бъде в София в началото на своето прощално турне...

Events преди 9 години

Buena vista social club - adios tour

Кога: 30 юни, 20:00 часа 
Къде: Зала 1 НДК

Митологичната музикална формация "Буена Виста Соушъл Клъб" ще бъде в София в началото на своето прощално турне. След 16 вълнуващи години и стотици разпродадени концерти в цял свят посланиците на кубинската музика ще кажат „Адиос!“ на своята любима публика. Последното им турне започва през юни от Франция и ще минe през Европа, Южна Африка и ще завърши със серия от концерти в САЩ.

На 30 юни популярната група ще бъде на сцената на зала 1 на НДК, а ден по-късно – на 1 юли, ще пее в Пловдив, в Античния театър. През последните 10 години "Буена Виста Соушъл Клъб" или негови музиканти в различни формации са били многократно в България. Музиката им е близка и позната на българската публиката, която вероятно, макар и символично, ще се раздели със своите любимци с обич и тъга и ще преживее за последен път незабравими часове с уникалните музиканти.

Тук ще дойдат всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес, Исус Рамос и още девет музиканти присъединили се към тях през годините от тежката кавалерия на кубинските музиканти – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга. Шоуто на най-великите кубински изпълнители ще продължи два часа.

Вход: Билети за концерта са на цени от 40 до 100 лева и се продават на касите в Билетния център на НДК и в мрежата на Ивентим.



 Джулай морнинг на Витоша

Кога: 30 юни - 1 юли, 16:00 часа
Къде: хижа Алеко

За втора поредна година предстои посрещането на July Morning на Витоша. На 30 юни срещу 1 юли тази година на Алеко ще свирят D2 и ЛаТиДа (LaTiDa), Тома и група ПИФ (PIF). Събитието се организира за всички, които искат да усетят духа на планината близо до изгрева.

Програмата ще започне с D2 & LaTiDa от 23.00 ч., като вход за събитието традиционно няма. След това на сцената ще забият Тома и PIF, пише Нова телевизия. През цялото време до сутринта за весело настроение ще се грижи и DJ Елийн (DJ Elien), който по време на изгрева ще пусне култовото парче "July Мorning" на Uriah Heep. Песента ще прозвучи и в изпълнение на D2 & LaTiDa, които вече подготвят специален аранжимент на парчето.

Всички гости ще могат да се качат на Витоша с лифта от "Симеоново" до Алеко. Той ще работи извънредно на 30 юни от 18.30 ч. до 21.30 ч. и на 1 юли от 6.30 ч. до 9.00 ч.

Организаторите са предвидили и преференциални цени на билетите – 4 лв. в едната посока. През цялата нощ ще вървят и безплатни автобуси на градския транспорт от „Хладилника”. За хората с автомобили ще има и безплатен паркинг на първа лифтова станция в "Симеоново".

За любителите на силни усещания е предвидено изкачване на Черни връх с планински водачи по определени за целта маршрути.



Roger Hodgson - supertramp

Кога: 1 юли, 19:00 часа
Къде: Зала 1 НДК

Най –големите хитове на Супертрамп, изпълнени от гласа на Супертрамп - самият Roger Hodgson и неговата банда. На 1 юли в зала 1 на НДК, за първи път българската публика ще чуе на живо хитовата песен "Закуска в Америка" ("Breakfast in America"), която е връхната точка на популярността на групата.

Създадена е през 1969 г. Супертрамп е може би единствената група, която стартира благодарение на парите на един запален почитател на рокмузиката. Музикантите се сменят един след друг и едва през 1974 г. албумът „Престъплението на века“ (Crime of the Century) прави огромен пробив във Великобритания.

За признание в САЩ групата чака още няколко години, преминали в турнета и в участие в програмите на радиостанциите. Албумът "Париж" ("Paris") e двоен и е записан по време на концерт. В началото на 1983 г. Роджър Ходжсън напуска групата и продължава да изнася концерти като солист, заедно с група, както и с филхармоничен оркестър. През 1987 г. издава самостоятелен албум - "Hi Hi".

Вход: Билети за концерта на касите на НДК и онлайн на Eventim.bg



Филип Киркоров - концерт

Кога: 5 юли, 20:00 часа
Къде: Зала 1 НДК

Кралят на руската поп естрада гостува в София, за да зарадва феновете си с невероятно музикално шоу. По време на концерта се съчетават 3D техника, иновационни технологии, различни ефекти и др. Шоу програмата на Филип Киркоров е под името "ДРУGOY" (ДРУГ).

Това шоу няма еквивалент както по количество на поситилите го зрители, така и по количеството награди, което е спечелило! След премиерата му в Кремълския Дворец незабравимото представление са поситили повече от милион зрители в Русия и света. Шоуто “Другой” беспрекословно бе признато за най – доброто от всичките музикални премии в Русия.

Самият артист определя програмата като “Шоу №1”. “Другой” представя квинтесенция от творческия багаж, който Киркоров е събрал за многото години на музикалния Олимп. Шоуто “Другой” отново изхвърля Филип Киркоров на нова висота, тъй като не е просто концерт, а уникален музикален спектакъл. 

Вход: билети в мрежата на Eventim.bg

Sofia Rocks / София Рокс - Thirty Seconds to Mars, The Offspring и Mando Diao 2014

Кога: 6 юли, 18:00 часа
Къде: Стадион Академик

Петото издание на най-голямото рок събитие в страната – Sofia Rocks, ще се проведе на 6 юли. Тази година локацията е стадион „Академик“, а организаторите от Болкън Ентъртейнмънт отново са заложили на едни от най-горещите рок банди – групата Thirty Seconds to Mars, пънк-рокаджиите от The Offspring и шведските инди рокаджии Mando Diao 2014.

След 4 студийни албума, над 50 музикални награди, Световен Рекорд на Гинес за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 мил. човека и редица впечатляващи видеоклипoве, достигащи висините на филмови продукции, американската рок банда Thirty Seconds to Mars пристига в България по покана на Sofia Rocks 2014.

Бандата се сформира през далечната 98-ма от братята Jared и Shannon Leto. Отличителният им, белязан от агресивен и в същото време мелодичен, саунд приковава вниманието още в първия им албум, A Beautiful Lie, който заковава почти 2 милиона продадени копия. Това моментално ги изстрелва сред най-популярните групи в САЩ и Европа.

На сцената на Sofia Rocks за първи път в България ще видим и чуем на живо величията от най-продаваната за всички времена пънк-рок банда The Offspring. Групата, формирана от гимназиална мечта и страст към музиката през далечната 1984 г., има 9 издадени албума, една компилация и три DVD-та, които достигат продажби от над 32 млн. копия.

Шведската рок банда Mando Diao също ще се включи в петото издание на SOFIA ROCKS. В момента бандата работи върху нов, десети поред, албум. След издаването му ще се впуснат в щуро турне, част от което е и гостуването им в България на Sofia Rocks 2014, а феновете на фестивала ще са сред първите, които ще чуят тракове от Aelita.

Вход: 90 - 110 лева.



София Филм Фест

Кога: 30 юни, 21:00 часа
Къде: Маймунарника 

Веднъж седмично – всеки понеделник до 1 септември, в МАЙМУНАРНИКА (Борисова градина) ще има КИНО на ОТКРИТО. Програмата е съставена от заглавия, представяни в рамките на София Филм Фест, а сега ще може да се срещне с тях ОТНОВО, под звездите!

Второто издание на „София Филм Фест в Маймунарника” ще стартира в 21,00 часа на 30 юни (понеделник) с едно шокиращо мото – „Забрави за любовта!”

Време е за среща с провокативния, анти-догматичния, разкрепостения Ларс фон Триер, чиито най-нов филм „Нимфоманка” разбунва духовете в киното вече няколко години. Особено сериозно стана положението в последните 12 месеца, когато еротичната епопея беше завършена и режисьорът започна да подава на жадната публика различни откъси и кратки текстове, които „на час по лъжичка” поддържаха апетита за още и още интригуващи моменти. Триер има амбицията, и успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже „поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина”. Неговата гледна точка е на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо, а ролята е поверена на Шарлот Генсбур. Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино – Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Ума Търман, Крисчън Слейтър, Уилям Дефо и др. Двете части на „Нимфоманка” ще бъдат показани ЗАЕДНО на 30 юни и на 4 август, като на прожекциите няма да се допускат лица под 18 години!

Програмата на "София Филм Фест, може да видите тку>>




През седмицата ще видим още

Изложби:

Олег Гочев - юбилейна изложба

Кино:

"Трансформърс: Ера на изтребление"

"Избави ни от злото"

Вината в нашите звезди

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?