Следва

Звезден Instagram на седмицата -

Наближава лятното издание на фестивала BRAZZOBRAZZIE

Духов купон на плажа с лятното издание на...

преди 9 години

Плаж, море, боси крака в пясъка, морски бриз в косите и весела музика в ушите са съставките, с които от 24 до 26 юли в град Варна ще бъде забъркано лятното издание на станалия вече традиционен фестивал за духова музика Brazzobrazzie.

След третото успешно издание на феста в началото на пролетта в София, празникът на духовата музика и радостта от живота се пренася на морския бряг отново с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, където в продължение на три дни животът ще е брас.

Веселата и жизнерадостна програма на лятното Brazzobrazzie включва шест концерта, по два всяка вечер. По традиция, фестивалът ще е жанрово разнообразен, а купонът и лудите танци – неизбежни.
Грууви, джази и фънки ще бъде началото на фестивала на 24 юли, четвъртък, когато сцената е поверена на младите фънк специалисти от Funky Miracle и Southwick. Момчетата от Funky Miracle, които снимат летен клип и работят върху дебютния си албум, са ни подготвили обновен сет, с повече авторски парчета. Техните колеги от Southwick, които в началото на година представиха най-мащабния си и успешен проект - “J Dilla Tribute”, обещават една незабравима фънк вечер.
На 25 юли, петък, може да сбъркате Централния плаж на Варна с този на Ямайка – “виновници” за това ще са Jahmmi Youth, Sen I, Zafayah и останалите реге машини от Roots Rocket Band. След тях на сцената ще се качи очарователният духов оркестър на Brazz ViliDJ, чийто музиканти като истински Bushmills Brothers умеят добре единствено две неща – да забавляват и да се забавляват с музика.

Духовият купон ще продължи с пълна пара и на 26 юли, събота, когато морският въздух ще се нажежи от горещи балкански ритми. Тогава сцената на Brazzobrazzie ще “превземат” 13 млади музиканти от ромския оркестър Карандила Джуниър. Музикантите, на възраст от 8 до 16 години, наскоро се завърнаха от успешно турне в Словения, Австрия, Германия и Холандия и заедно с техния ръководител Ангел Тичалиев са ни подготвили програма, на която нито една част от тялото няма да може да устои.

Лятното издание на фестивала Brazzobrazzie ще бъде закрито от Великолепната седморка от АКАГА. Една от най-популярните български групи ще ни зареди с уникалната си музикална комбинация от фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип- хоп.

Лятното издание на Brazzobrazzie е от 24 до 26 юли в Ментол Бийч Бар, Централен плаж, Варна.

Фестивалът Brazzobrazzie е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Билети могат да се закупят в мрежата на Ticketportal, в билетния център на НДК, на касата на Летния театър във Варна и на място в дните на фестивала.
 

More from View Sofia

More