Следва

Лозови сарми с тиквички, ориз и кедрови ядки

Добре е да се пробва: Бялата, чиста, омагьосваща гора на My Forest

Какво се случва, когато събереш на едно място седмица време, четирима редактори и няколко купа мръсно пране?

All About Life преди 9 години

Какво се случва, когато събереш на едно място седмица време, четирима редактори и много мръсно пране? Напълно възможен експеримент с перилен препарат, чийто резултат бива огласен веднага на всеослушание.

Марката е My Forest, а ние сме щастливи, че имахме възможността да я пробваме, за да разберем следното:

ДИАНА


Взискателна съм към препаратите, с които пера, защото обичам дрехите си и се стремя да ги запазя възможно най-дълго в добро състояние с минимални следи от носене в динамични градски условия. Най-любимите си неща пера на ръка, с много внимание.

При срещата ми с My Forest на първо място приятно ме изненада опаковката – симпатична и съвременна. Един от много добрите примери в българския продуктов дизайн в последно време.

Ароматът на праха е лек, което ми харесва, защото не променя аурата на парфюма ми, а същевременно дрехите миришат на чисто, като идеален бял лист.

Най-високо оценявам чувството по кожата на ръцете ми – нямаше го щипенето и усещането за лепкавост и пергаментност, както е след други прахове. Успях много бързо да ги измия и кожата се чувстваше комфортно.

И дрехите, които участваха в теста, се изплакнаха бързо, което е супер откъм време отделено за домакинство, а и пести вода. Бяха чисти и свежи.



ПОЛА

Летният ми гардероб изобилства от ризи, памучни, копринени, до последната деликатни и ефирни, затова и допирът им до пералнята е абсолютно забранен с три удивителни отзад.

Периодично ги срещам с различни прахове и аромати, но „ваната” с новия чистник на пазара - My Forest, определено разведри обстановката с неустоимия си аромат на чисто, любим и незаменим, и прегръдката на милион балончета, толкова привлекателно меки, че чак ми се прииска и аз да се гмурна. И летният ми отбор от ризи излезе освежен, безупречно чист ( няма и помен от малкото петънце от немирна малина върху любимата ми бяла другарка ) и успокояващо мек и деликатен.

А имайки предвид и натуралния произход на съставките на My Forest, които го превръщат в нетоксичен и биоразградим приятел на заобикалящата ни среда, със сигурност ще му уредя нова среща с крехките ми летни одежди.

PS: Белите ми конвърски са отново изкрящи, точно такива, каквито си ги купих, само след една енергична игра с My Forest White в пералнята. УРАААА!!!



ПЛАМЕНА

Бих го нарекла прах за пране от ново поколение, защото съдържа в себе си всичко, което досега не съм намирала на едно място - достъпна цена, екологичност с над 90% натурални съставки, биоразградимост и не на последно място безкомпромистно качество. 

My Forest определено изпира добре, като аз лично го пробвах върху цветните си дрехи, които се оказаха с приятен, но не много силен остатъчен аромат след като изсъхнаха. Освен това е произведен в България, което често накланя до голяма степен везните при избора ми на прах, а и не само... Предполагам няма смисъл да обяснявам този елементарен принцип в икономиката, при който тя се задвижва от родното производство, а не от вносните продукти, минаващи ежедневно границата ни. 

Та, връщайки се на праха за пране, останах с изключително добро впечталение и от това, че той е с кауза. И веднага обяснявам каква - всеки, закупил продукт с марката My Forest, става част от възобновяването на горските масиви в България. 10 стотинки от продажбата на всеки килограм/литър от продуктите под марката се отделят за реализирането на тази цел. За мен това винги е било ценно и определено добавя стойност на продукта като цяло, а в случая на този, го прави почти незаменим.



ЕЛЕНА

"Моята гора" е наименование на търговска марка, което, давам си сметка, отдавна съм чакала. Силно внушение за свежест, чистота и смисъл, за нежност и сила, и за нещо много мое, лично и интимно.

My Forest "стреля" точно в сърцето на моите очаквания, като първо се влюбих в името, после и в начина, по който е "облечен". Изящна бяла опаковка, малка, от рециклиран картон за малката разфасовка, с цъфнали дървета в розово и зелено или в разни нюанси на зеленото, според предназначението отгоре й, приказни и нежни.

Взех мигновено решение, че ще направя Моята гора моя и в буквалния смисъл, купих опаковката, 100% българска и затова още по-скъпа, в обратния на буквалния смисъл, и реших да опитам как този роден продукт се справя в реални условия.

Коректен надпис на опаковката гласи, че ще ми стигне за четири пълни перални. Пробвам с бяло, защото на бяло ми ухае препарата. Усещането е приятно и носталгично удоволствие, че боравиш с качествена стока българско производство, нещо, което така заслужаваме, а така ни се губи в годините. Тъканите харесват My Forest, вадя ги меки и матово бели, изпрани до перфектност.

Но това, което реши загадката, е ли и ще бъде ли My Forest моя и на семейството ми перилен препарат оттук насетне, е ароматът. Помните ли как мирише чистото пране, просто чистото, кристално и блестящо. На чисто! Не на теменужки или ванилия, или лавандула, или карамфил и по-точно на острите им химически получени еквиваленти, от които страда носът и обонянието, защото са остри и нахални и всичко друго губи ароматния си характер около тях. Моята гора ухае на природа. На мъх, на листа, на мекота и женствена грижа.

Просто е божествен! Пробвайте го и вие, като имате едно наум, и че 10 стотинки от всяка продажба ще бъдат отделяни от производителя Фикосота Синтез за възстановяване на нарушени горски масиви. Първият ще е гора,
унищожена от смерч до Копривщица. Струва си!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.