Следва

42-градусова жега! Кармен Електра на страниците на Galore

Истории от живота: Фарел Уилямс - човекът, който чува в цветове

Най-щастливият човек в музикалната поп индустрия разказва за малките творчески трикове, емблематичната шапка на Вивиан Уестууд и за фундаментални неща като значението на настоящия момент и любовта към работата...

People of art преди 9 години

Най-щастливият човек в музикалната поп индустрия разказва за малките творчески трикове, емблематичната шапка на Вивиан Уестууд и за фундаментални неща като значението на настоящия момент и любовта към работата. Прави го пред сп. Elle , а ние го цитираме, защото е чудесен!

Безспорно “Happy” е еднo от най-великите музикални парчета на всички времена, а доказателство за това е скоростта, с която се разпространи в цял свят. Почти няма човек, който под звуците на песента да не запее “Clap along if you feel like a room without a roof”, фраза която моментално кара всеки да се усмихне. Както и да получи необясним вътрешен порив да се разтанцува, което ние наричаме простичко "магията на музиката".

Музикалният гений сравнява писането на музика с усещането да се пренесеш в чисто нова къща. Имаш разни мебели, на които още не си им измислил място, но знаеш къде със сигурност няма да ги сложиш и купища идеи в запас. Когато създаваш музика, нещата са горе-долу същите - разместваш идеите, докато не си застанат на мястото.

Според Фарел, основната тайна на творческия процес е в това да се вслушваме силно във вътрешния си глас и да даваме шанс на моментните идеи, които често игнорираме по навик. Той цени високо информацията, която можем да извлечем от собствения усет за нещата, който имаме и дава пример със себе си.

В неговия случай, музиката има цвят. Това явление се нарича синестезия и означава смесено възприятие. Това е състояние, при което възприятията се свързват едни с други. Едно сетивно възприятие или идейна представа предизвиква в съзнанието същевременно друга представа, от сетиво, което не е било стимулирано.

Дълбоките възгледи за живота обаче, не са първото, което прави впечатление в историята на един от най-великите поп музиканти в света. Безупречният стил на 41-годишния изпълнител е нещо, което няма как да подминем. Пръст в това има и жена му Хелън, красива манекенка със същото котешко излъчване като него, която внимателно селектира дрехите за фотосесиите на съпруга си. Разбира се, голямата и култова шапка на Вивиан Уестууд е нещо, с което задължително свързваме автора. Кой би предположил, че той е носил шапката от Buffalo Gals 5 години преди да се снима с нея, но тогава никой не й е обърнал внимание.

Освен шапката и факта, че стоят на границата между музиката и модата, друго общо нещо между Фарел Уилямс и ексцентричната дизайнерка е добрият етикет. И двамата са на мнение, че дори и най-известните не бива да си позволяват да карат някого да чака. Фарел цени времето на другите така, както своето собствено.

“Трябваха ми много години, за да разбера стойността на нещата, на хората, с които работя и феновете, от които зависи всичко.” Най-големият подарък, според американеца, е настоящият момент. Неговият съвет е да се фокусираме върху това, което обичаме да правим. Когато сме happy и служим на останалите, не се занимаваме с дребнави въпроси като “Трябва ли да съм по-слаб?” или “Трябва ли да съм по-висок”, а се наслаждаваме на момента и извличаме най-доброто от него.


More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра