Следва

Б като Библия, Б като Блог

Истории от живота: Микаела Ерлангер, или жената, която превърна Лупита Нионг'о в изгряваща модна икона

Какво е необходимо, за да трансформираш една никому непозната актриса в изгряваща модна икона само за няколко месеца?

All fashion преди 9 години

Какво е необходимо, за да трансформираш една никому непозната актриса в изгряваща модна икона само за няколко месеца?

Безсънни нощи, месеци подготовка и безкрайни телефонни обаждания...

Именно така започва бляскавата история на една от най-почитаните модни стилистки днес  - американката Микаела Ерлангер! 


Микаела Ерлангер

Микаела Ерлангер е тази, която изстреля стилово Лупита Нионг'о на върха и е автор на всички безупречни ансамбли, с които кенийската газела се появи на червения килим през тази година! 

Тя е жената, която успя да интерпретира изчистения си на пръв поглед, но много силен цветово, стил върху една екзотична и много дълбока същност. И го направи по един спиращ дъха за всички нас начин! Затова още в самото начало си признаваме - харесваме я!

А ето и историята:
Кенийската прелест, която никой не познаваше, докато не спечели Оскар за поддържаща женска роля, за изпълнението си в „12 години робство”, бе обявена за една от най-красивите жени в света и изгряваща модна икона съвсем малко, след като дебютира изобщо на червения килим в Холивуд. Чаровната актриса стремглаво започна да покорява висини, а след като се появи и на корицата на Vogue, признанието за стила й определено бе публично дадено.

Адмирации за начина, по който изглежда, получи не само Лупита. Човекът зад кадър, главният "виновник", стоящ зад целия този разкош, а именно Микаела Ерлангер, също излезе наяве. Наред с актрисата и 28-годишната стилистка бързо нахлу сред холивудския елит, само че този на суперстилистите. Изборът й на бледосинята рокля Prada, с която облечена на червения килим по време на раздаването на Оскарите, Лупита просто беше неотразима, я вкара дългосрочно в топ 3 на най-могъщите стилисти. 





Двете дами буквално владееха червения килим по време на целия сезон на наградите, като талантливата дебютантка и Нионг'о омайваха всички с елегантни тоалети Ralph LaurenGucciCalvin KleinCushnie et Ochs...

Малко след Оскарите, Микаела си позволява да сподели, че в деня на наградите била толкова притеснена дали тоалетът и ще се приеме добре, че започнала да диша спокойно, едва когато се появяват първите положителни коментари за роклята в социалните мрежи.

А сами по себе си, те казват всичко! Феновете са впечатлени от роклята, а цветът, нежният бледосин нюанс, добива популярност като #Nairobiblue в Twitter, което напомня за това откъде идва Лупита. Всички са категорични: Нищо не е в повече и нито един детайл не липсва! Тоалетът е всичко това, което може да превърне една абаносова красавица в нечовешки приятна изненада!




Едва ли Микаела Ерлангер очаква в онзи момент всичко това, имайки предвид, че малко преди да бъде обявена за моден гений учи медицина и върви в съвсем друга посока. Сякаш човек, който от ранна детска възраст шие рокли на котката, би могъл да избяга от призванието си...

И истинската страст надделява. След много стажове и под влиянието на невероятни ментори американката започва да работи със знаменитости като Мишел Докъри, Оливия Мън, Уинона Райдър

Актрисата Оливия Мън споделя, че работата с Микаела прилича повече на това да се обличате заедно с най-добрата ти приятелка, която случайно има всичките най-нови дизайнерски дрехи, а освен това притежава невероятен вкус и изумителен поглед върху цялата визия.

С удоволствие и ние бихме имали такъв човек до себе си, чиято основна движеща сила в създаването на визии е естествената красота, която трябва само леко да бъде подчертана. Да се запази идентичността и да не се губи нищо от нея под много грим и аксесоари. Именно така магията се случва. 



Съветът, който Микаела дава:
"Много е важно да бъдем уверени, което означава, че ако не можем да ходим с онези извънредно високи обувки, по-добре да не излизаме с тях. Трябва да внимаваме също да не прекаляваме с аксесоарите. Само едно бижу около лицето е достатъчно, което ще рече, че ще ни се наложи да избираме между колието и обеците. Никога и двете. В случай, че се съмняваме, трябва да си припомним доброто старо правило на Коко Шанел - махаме по нещо, преди да излезем. Раменете задължително са винаги изправени, а най-важният аксесоар е усмивката."


Истинско удоволствие е да следим работата на тази жена! И за да разбереш какво имаме предвид, можеш да надникнеш в портофилито й тук >>>

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.