Следва

Пълната програма на най-зрелищното музикално събитие на годината - SOFIA ROCKS 2014

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

В новото предаване на National Geographic Channel „Непобедимите“ изобретатели и предприемачи застават зад своите продукти и залагат репутацията си на карта...

Events преди 9 години

БНТ 2 с извънредно студио за срещата Григор Димитров - Анди Мъри

БНТ 2, 2 юли, 17:00 часа 

Извънредно спортно студио за мача между българската тенис звезда Григор Димитров и Анди Мъри започва в 17:00 часа по БНТ2. Двамата спортисти се срещат в четвъртфинала на един от най-престижните тенис турнири в света – Уимбълдън.

Специален гост в студиото на БНТ2 ще бъде дългогодишният национален състезател по тенис Юлиан Стаматов. Чрез преки включвания от Българския национален тенис център в София, както и от тенис клубове в Пловдив и Варна, зрителите ще чуят коментарите на дейци и приятели на тениса, и ще могат да следят на живо резултата от мача.



Непобедимите: Оксижен срещу верижен трион (премиера)

National Geographic, 2 юли, 21:55 часа

В новото предаване на National Geographic Channel „Непобедимите“ изобретатели и предприемачи застават зад своите продукти и залагат репутацията си на карта.

Водещите Браян Ънгър и Зейн Лампри ще се застъпват за различни фирми, които са готови да влязат в битка помежду си с ценните си продукти. Някои от фирмите, които са ги произвели са семейни работилници с едно велико изобретение, а други са корпорации с бюджети от милиони долари и огромни ресурси. Всички те са обединени от привързаността им към собствените им продукти и непоклатимата вяра, че не могат да бъдат победени.
 



"Върколакът"

HBO, 2 юли, 21:05 часа

Базиран на известния комикс за приключенията на мутанта-супергерой Върколак, мащабния филм на Джеймс Манголд поставя титулярния герой в съвсем нова среда – Япония. Освен в борбата с вътрешните си терзания и дилеми Върколака трябва да победи и в наближаващата титанична битка, която ще го изправи срещу могъщ съперник и която ще го промени завинаги.



"Жълто куче", България 2012

БНТ 1, 2 юли, 19:10 часа

Тома e млад писател, който завършва първия си роман. Той живее в София. Мисаки е художничка, която пише и илюстрира детски книги. Тя живее в Токио. Тома и Мисаки се срещат при странни, фантастични обстоятелства и се влюбват.



Най-големите разкрития на Ствън Хокинг 

Discovery Science, 3 юли, 17:40 часа 

Стивън Уилям Хокинг е английски физик, който въпреки тежкото си заболяване -  амиотрофична латерална склероза, не престава да се труди в областта на науката, показвайки, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори. Хокинг не спира активната си научноизследователска дейност, прави редица научни открития и е автор е на много книги.



Четвъртфинална среща от Световното първенство по футбол - Бразилия 2014 пряко предаване от Форталеза

БНТ, 4 юли, 19:00 часа 

Световното първенство по футбол през 2014 г. е 20-тото първенство, което се провежда в Бразилия от 12 юни до 13 юли 2014.

Бразилия домакинства за втори път световното първенство, първият път беше през 1950 година и така става петата държава, която домакинства световно първенство два пъти, след Мексико, Италия, Германия и Франция. Първенството се проведе за пръв път в Южна Америка след Световното първенство по футбол 1978 година в Аржентина.



Тази събота с водеща Марияна Векилска 

БТВ, 5 юли, 08:00 часа

„Тази събота“ е съботно сутрешно токкшоу с водещ Мариана Векилска, която интервюира различи хора в трите рубрики на предаването: На гости на...; Лъжа или истина...; Когато бях на 18...  В предаването се излъчват и емисии на bTV Новините.



Дивият запад с Рей Миърс

Viasat Nature, 6 юли, 18:30 часа 

Поредицата разнищва въпросите с какво планинските вериги, големите равнини и пустините на Северна Америка са предизвикали интереса на първите заселници и са ги накарали да поемат на запад. От разказа на Рей Миърс ще разберем, че освен възможности необикновеният релеф, екстремните климатични условия, дивите животни и екологията са представлявали и голямо предизвикателство за коренното население на Северна Америка. Ще научим и колко усилия е коствало това на планинските хора, търговците на кожа, водачите на кервани, златотърсачите и на каубоите в Дивия Запад.

Вкусно Лято с Джейми Оливър - кулинарно предаване, еп. 1

24 Kitchen, 7 юли, 16:35 часа 

В едночасовия специален епизод Джейми Оливър грабва няколко прости съда, за да направи угощение с приготвена на въздух храна.

Епизодът отбелязва връщането назад във времето с истинско готвене ала Хъкълбери Фин, като печене на месо на шиш, опушване на риба в стара кофа или пък приготвяне на торта на двора в компанията на сюрия деца.
„Вкусното лято с Джейми Оливър“ е пълно с храна и лятно настроение.

Както Джейми казва: „Лятото във Великобритания не е особено дълго и когато навън грее слънце, ние трябва да се възползваме от него.“



Чудати тела - премиерна поредица 

TLC, 3 юли, 22:00 часа 

представя историите на хора, които страдат от толкова редки и мистериозни състояния, че света на медицината не може да даде ясно обяснение за състоянието им. Често те се нуждаят от изключително сложна хирургическа намеса, която не винаги гарантира успех.

Страдащите от редки заболявания се справят с трудностите благодарение на любовта на приятелите и семейството си, както и на отдадеността и усърдната работа на медицинските екипи. Много от хората с физически аномалии се срамуват от проблемите и избягват близък контакт. Въпреки това, героите от поредицата намират вътрешна мотивация и се изправят пред предизвикателствата да се адаптират, оцелеят и вдъхновяват.


 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.