Следва

Double Trouble: На лазурния бряг

Givenchy роботите на Симеон Георгиев

Симеон Георгиев, българин, художник, и очевидно страшен пич, разбуни световните...

All fashion преди 9 години

Симеон Георгиев, българин, художник, и очевидно страшен пич, разбуни световните модни редици току що, като анонсира серия футуристични, интелигентни, хуманоидни роботи, създадени от ръцете и ума му, "облечени" като от френската модна къща Givenchy. В дизайна си художникът използва много характерната за фирмата символика във вид на звезди, и на практика роботите са в дизайн на Рикардо Тиши, нещо, изключително видно, като ги погледнеш.

Виждаме работата на Симеон в много семпла, но пък силна цветна палитра - по думите на автора черно-бялото и червено-черното са силни цветове, отразяващи мощ и асоцииращи се с бранда, и великолепни чисти линии характеризират работата на страхотния нашенец.



Givenchy роботите идват след друга, също много интересна поредица на българския художник, вдъхновена от друг много популярен бранд - Nike. Тогава създанията на Георгиев носеха маратонки Air Max 1 и Roshe Run, естествено, с доста по-футуристичен дизайн, отколкото реалните обувки. И в двата случая, и с Nike, и с Givenchy, "клиентите" на художника притежават доста необикновен вид, точно като гости от бъдещето.









Проектите на Симеон Георгиев са специално за Highsnobiety.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 18 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.