Следва

Street Style вдъхновения... На колела

Миуча Прада: "Неестествено е мъжките и дамските ревюта да се провеждат отделно"

Миуча Прада надигна глас тия дни в полза на убеждението си, че мъжките и дамски ревюта следва да бъдат обединени в едно: "Далеч по-съвременно е. Иначе изглежда, че сме застинали в онези времена, когато момичета и момчета се обучаваха отделно в различни училища..."

All fashion преди 9 години

Миуча Прада надигна глас тия дни в полза на убеждението си, че мъжките и дамски ревюта следва да бъдат обединени в едно: "Далеч по-съвременно е. Иначе изглежда, че сме застинали в онези времена, когато момичета и момчета се обучаваха отделно в различни училища."

Последното ревю на Prada на мъжката Седмица на модата в Милано изглеждаше достатъчно странно. На подиума излязоха и мъже, и момичета в дрехи от круизната колекция, проникната от духа на 70-те, — при това в
почти равни пропорции. Миуча освен това отказва да нарича женската част от дефилета "круиз": "Не ми харесва да я наричам resort, в тази дума има нещо второстепенно. Това е просто колекция", — споделя дизайнерът с кореспондент на Telegraph Luxury.

Всъщност обясненията на Миуча за това, защо кани на подиума на мъжката Седмица на модата и мъже, и жени, представяйки на практика две колекции, са доста смислени. "Смятам, че е далеч по-естествено, когато
мъжете и жените излизат заедно на подиума, — казва тя. — Много по-съвременно е. Отделните ревюта, както казах, са точно като разделното обучение в училище - напълно неестествени".






Към момента не е ясно какво можем да очакваме от ревютата на Prada през септември - може би Миуча ще срази цялото модно войнство, като организира съвместно шоу за основните си колекции? Знаейки невероятната
й способност да задава трендове, можем да сме сигурни, че новата мода, веднъж смело показана, ще се разпространи като вирус.

Нещо интересно предстои, сигурни сме...

More from View Sofia

More All fashion