Следва

КАПАНА има нова визуална идентичност

Направено проучване сочи, че повече от половината българи гледат телевизия всеки ден

78% от българите гледат телевизия всеки ден, показва проучване, направено от социологическа агенция BluePo!nt по поръчка на LG Electronics България...

All About Life преди 9 години

78% от българите гледат телевизия всеки ден, показва проучване, направено от социологическа агенция BluePo!nt по поръчка на LG Electronics България. Едва 4% гледат телевизия по-рядко от веднъж седмично. Българинът има средно по 2 телевизора и половина в къщата си, като 85% от българите имат повече от един приемник.

Размерът на екрана е най-важен за 2/3 от българите. За почти толкова хора (63,3%) от най-голяма важност е дисплеят на телевизора. За близо половината от запитаните с най-голяма важност е качеството на картината като цяло. „Обяснимо е желанието на потребителите телевизорът да бъде преди всичко най-добър в основното си приложение – осигуряването на картина с добро качество. Затова производителите на телевизори в световен мащаб създават успоредно различни технологии, с които да осигурят търсеното качество“, коментира резултатите Иван Иванов, изпълнителен директор на LG Electronics България.

93% от хората искат телевизорът да може да се свързва с компютър, лаптоп, таблет или смартфон. Най-желаната функционалност при телевизорите, даваща възможност за безжично пренасяне на мултимедията от всяко от тези устройства на телевизора, е позната като Smart Share при телевизорите LG. Почти толкова са и българите, които мечтаят телевизорът да се управлява с гласово разпознаване и чрез жестове. „Може би някои от хората не знаят, че магическото дистанционно вече е измислено и се казва Magic Remote”, коментира Иван Иванов от LG Electronics България.

Най-важното предимство на SMART телевизорите за почти 1/5 от българите е достъпът до Интернет. Пример за иновативно решение за трите най-ключови според хората характеристики на SMART телевизорите e използването на нова улеснена и по-интуитивна операционна система, каквато е WebOS Smart TV, използвана за новите модели на LG през 2014 г.

Направеното проучване показва и разлика в предпочитанията на жените и мъжете. За изненада или не, оказва се, че българският мъж имат повече изисквания към телевизора от жената. Жените имат по-високи изисквания от мъжете само по отношение на размера на телевизора (68.5%) и свързаността му със смартфона и лаптопа (22.2%). За мъжете в много по-голяма степен са важни входно-изходните интерфейси, честотата на опресняване на картината, времето за реакция, ъгълът на видимост, разделителната способност.

„Любопитен факт е, че енергийният клас, разделителната способност и размерът на екрана са по-важни за хората, които не са доволни от телевизора си, отколкото за тези, които са доволни. На настоящия етап от развитието на телевизионната индустрия тези характеристики са просто задължителни.

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.