Следва

Sofia Rocks 2014: В гореща лятна нощ...

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие...

Culture преди 9 години

"Зората на планетата на маймуните"

Кога: 11 юли
Къде: В кината

Актьорите:  Джуди Грир, Гари Олдман, Анди Съркис

Режисьорът:  
Мат Рийвс

Сюжетът: Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид. 



"Тай Дзи"

Кога: 11 юли
Къде: В кината

Актьорите: Шън Фей, Деян Ганецовски, Ивайло Иванов

Режисьорът: Росен Андонов, Шън Фей

Сюжетът: Китайският майстор Фан (Шън Фей) , практикуващ стила Тай Чи, живее в България тихо и спокойно. Нещата се променят, когато привлича вниманието на човек, търсещ да научи повече за тази практика – проф. Иванов (Деян Ганецовски).
След като нито той, нито неговите приятели, които тренират други бойни изкуства, не могат да победят този майстор, те стават негови ученици. Николай (Ивайло Иванов) – техният бивш треньор, открива, че е изоставен и чувствайки се излъган и предаден, той намира майстор Фан и го предизвиква. Залогът е голям...
Във филма участват истински китайски майстор по Тай Дзи с неговите ученици. Той е въз основа на истинска история.

 

"Трансформърс: Ера на изтребление"

Кога: 7 юли
Къде: В кината

Актьорите: Марк Уолбърг, Никола Пелц, Джак Рейнър, Стенли Тучи, Бингбинг Ли

Режисьорът: Майкъл Бей

Сюжетът: В четвъртия филм от поредицата група бизнесмени и учени се опитват да разкрият тайните на роботите-трансформъри с надеждата, че така ще ускорят развитието на земните компютърни технологии. Начинаещият изобретател Кейд заедно с дъщеря си и нейният приятел неволно попадат в центъра на бурни събития. Действието започва след епична битка, която почти разрушава един велик град, но извоюва спасението на света. Докато човечеството се опитва да събере наново разпилените парчета, на хоризонта се появява сенчеста групировка, която заявява желанието си да контролира хода на историята...




SUBMOTION ORCHESTRA С НОВА ПЕСЕН И ЕВРОПЕЙСКО ТУРНЕ

Кога: 11 юли, 22:00 часа
Къде: Бар "III етаж"

Само преди няколко дни иновативните Submotion Orchestra пуснаха най-новия си сингъл Time Will Wait/City Lights , който ще излезе в продажба през август. Заедно с това, седмината от Острова обявиха и дати за европейско турне, което ще тръгне от София и ще приключи в Лондон. Британците ще бъдат у нас за два концерта по покана на Event Zone, като част от проекта Summer Session Concerts. На 11 юли, петък, ще зарадват почитателите си в столицата от панорамната тераса на бар „III етаж“, а ден по-късно, на 12 юли, събота, ще бъдат на морето, в Hacienda Beach Bar, Лозенец.

Submotion ще дойдат в пълния си състав, включително и Ruckspin. Продуцент, DJ, текстописец, музикант и експериментатор – Дон ‘Ruckspin’ Хауърд създава групата заедно с Томи Еванс, който е барабанистът в нея. 

Албумът, който ще пуснат тази година, ще бъде зашеметяващ, ако можем да съдим по Time Will Wait. Руби Ууд изпълва песента с меден, дълбок вокал, в който се чувства болката и емоцията. Нежното жужене на баса и лекият бийт придават замъглената романтика, така характерна за Submotion Orchestra.

Вход: билети в мрежата на Eventim за 25 лева или на място в деня на концерта за 30 лева. 




Още за събитията от седмицата може да четете тук

Още от днес (07 юли, 2014):

Fest Style: _20 страхотни визии за фестивално вдъхновение

Джесика Симпсън се омъжи за бащата на децата си

Виктория Андерсън за Schon Magazine

Кара Делевин за Mulberry

Петте неща, _които харесахме в модата през изминалата седмица

И още...

More from View Sofia

More Culture

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?