Следва

Кожен панталон

Moda Lisboa - откриване

В стаята за журналисти на 31-то издание на Moda Lisboa, или още - седмицата на модата в Лисабон сезон Пролет - Лято - 2009, сме...

All fashion преди 15 години

В стаята за журналисти на 31-то издание на Moda Lisboa, или още - седмицата на модата в Лисабон сезон Пролет - Лято - 2009, сме натъпкани 100 човека, сред които фотографи, модни редактори, телевизионни журналисти и организатори.

Пием шампанско, докато тайно разглеждаме големите брандирани торби, пълни с подаръци от спонсорите. Напрежението все още е овладяно, хората са спокойни, музиката - тиха. Оглеждаме се един друг, някои вече са гостували, ние сме за 1-ви път. "Старите кучета", главно от Милано и Лондон, се смеят по-силно и се целуват по 3 пъти.

15 минути по-късно, вече в залата за дефилета, всички сме равни, с изключение на тези с жълта точка на баджа - за тях и само за тях е запазен първия ред. Нямаш точка - гледаш отзад. Имаме точка - гледаме отпред.

На всяко място за журналисти ни чакат купчина горещи броеве на всички топ-модни списания и по едно ветрило. От ветрилата се появява нужда 5 минути след началото на първото ревю. Започва едно от големите имена.

Мигел Виера е от емблематичните фигури на португалската мода. С над 20 години присъствие на модната сцена и с над 30 магазина в цял свят, съвсем естествено именно той открива modalisboa.

"Представи си група приятели, заедно на едно приятно пътуване, което превръщат в игра. Представи си стъклено летище с минималистичен дизайн, в центъра на което изпъква тази група сред многото пътници. Също и златен самолет - символ на лукс и изящество. Черна лимузина - шик и рафиниран консерватизъм. И бял дизайнерски хотел и тези хора, с еднакви вкусове и идеи - заедно."

Това ни каза Мигел Виера след дефилето. А по време на 20-минутното шоу той показа мъже с гладко намазани с брилянтин коси, възкъси и много тесни панталони и сака, огромни златни и черно-лачени чанти и раници, и задължително със златна кърпа в джобчето на сакото. И още - жени в бяло и жени в черно, женствени до вече позабравена степен. Дълги рокли, изумително леки и фини материи, малко злато и малко дантела. Красиви и ефирни дрехи, създадени както заради фантазията на дизайнера, така и за да се ожениш с тях, ако решиш.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.