Следва

15 години семейно щастие отпразнуваха Виктория и Дейвид Бекъм

VIVACOM Art Hall представя невиждани досега кадри от Аполония в изложбата "30 години Аполония"

Тази година ще бъде отпразнуван тридесетгодишният юбилей на Аполония - най-големия културен фестивал в страната...

Events преди 9 години

Тази година ще бъде отпразнуван тридесетгодишният юбилей на Аполония - най-големия културен фестивал в страната. По този повод, компанията организатор на игри на късмета "Евробет" и фондацията са подготвили атрактивна изложба, представяща невиждани досега кадри от фестивала изложени във VIVACOM Art Hall.

„30 години Аполония“ ще покани почитателите на носталгично пътешествие назад във времето. Фотографиите, дело на Тодор Денев, са запечатали творческия импулс на 80-те – десетилетие, в което някои от най-големите български артисти се включват в Аполония, за да я издигнат с общи усилия до висотата, на която се намира днес. Куратори на изложбата са Богданов и Мисирков, които се наемат да изберат сред стотиците архивни снимки тези, които ще предадат най-добре духа на Аполония. Пространствено оформление е дело на Александър и Владимир Смолянови.

В кадрите присъстват Йосиф Сърчаджиев, Татяна Лолова и още много незабравими фигури от културния живот в България.

„ Ще станете свидетели на кратка ретроспекция на художествения процес от самото му зараждане. Това е и причината да се случва точно сега, в навечерието на тридесетгодишнината на Аполония. Освен един хубав повод, по който да бъде събрана публиката, събитието ще бъде и покана за същинския фестивал през август“ коментират организаторите.

„30 години Аполония“ ще можете да видите от 7 до 20 юли на адрес: ул. “Ген. Йосиф В. Гурко” 4. Откриването е на 10 юли, четвъртък от 19:00 часа.

Още от днес (07 юли, 2014):

Fest Style: _20 страхотни визии за фестивално вдъхновение

Джесика Симпсън се омъжи за бащата на децата си

Виктория Андерсън за Schon Magazine

Кара Делевин за Mulberry

Петте неща, _които харесахме в модата през изминалата седмица

И още...

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.