Следва

Никол Станкулова ще съди интернет "убийците" си

Две от най-талантливите ни балерини и хореографът Петър Илиев ще се обучават в Pacific Northwest Ballet School

Днес, на 7 юли 2014 г., две от най-талантливите ни млади балерини – стипендиантки на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" и Фондация Фондация “Америка за България” – започват интензивно обучение в известното Pacific Northwest Ballet School...

People of art преди 9 години

Днес, на 7 юли 2014 г., две от най-талантливите ни млади балерини – стипендиантки на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" и Фондация Фондация “Америка за България” – започват интензивно обучение в известното Pacific Northwest Ballet School – една от трите най-добри балетни институции в САЩ.

Никол Джиброва, завършила тъкмо балетното училище в Бургас, и Мартина Сергиева от Националното училище за танцово изкуство в София, бяха избрани като двете най-добри балерини по време на програмата “Танцова работилница”, провеждаща се ежегодно през месец април под ръководството на световно утвърдени хореографи от САЩ и Европа.

Петър Илиев, основател и артистичен директор на Фондация "Танцово изкуство – Илиев" и “Танцова работилница”, преподава от години в лятната интензивна програма на Pacific Northwest Ballet (PNB) School в Сиатъл, САЩ. Благодарение на авторитета му и целенасочените преговори и усилия в тази насока, Фондация "Танцово изкуство – Илиев" е сред малкото организации, а България – сред малкото страни в цял свят, получили възможността да изпращат свои танцьори за обучение в известното PNB School (солисти на компанията PNB видяхме неотдавна в последното издание на Американски балет за България в Софийска опера и балет). През 2013 г. в летния курс участват само 5-6 чуждестранни танцьори, сред които и българите. През 2014 г. Фондация "Танцово изкуство – Илиев" за първи път получава възможността да изпрати не само един, а двама стипендианти. Също толкова танцьори изпраща през 2013 г. например и известното германско училище Palucca Hochschule.



Още от днес (07 юли, 2014):

Fest Style: _20 страхотни визии за фестивално вдъхновение

Джесика Симпсън се омъжи за бащата на децата си

Виктория Андерсън за Schon Magazine

Кара Делевин за Mulberry

Петте неща, _които харесахме в модата през изминалата седмица

И още... 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра