Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

От първо лице: Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Ромина Андонова

Днес, имаме възможността да разберем част от тайните на една от най-красивите Мис Българии...

Health преди 9 години

Отдавна вече влизаме във форма за лятото и, колкото и да се забави с идването си то, знаем, че почти е наближил моментът, в който ще трябва да се съблечем на плажа и в най-лошия случай да изглеждаме прекрасно в чисто новите си бански.

Разбира се, и ние сме от почитателите на кратките срокове и смелите фантастични резултати, що се отнася до хранителните режими, които прилагаме, но също така знаем и, че рядко подобна комбинация е реалистична, въпреки всичките жертви, които правим в името на минус няколко килограма.

Има обаче, жени, които сякаш нямат никакви проблеми с външния си вид. Те са грациозни, красиви и сами по себе си привлекателни дами, които със самочувствие ползват телата си и дори успяват да ни накарат да им завидим понякога затова. На тези жени винаги сме им се възхищавали и не рядко сме се чудели как го правят те?!  Как се отнасят към тялото си? Какво си хапват, за да не пълнеят? Как поддържат перфектната си форма?
 
И ето днес, имаме възможността да разберем част от тайните на една от най-красивите Мис Българии - Ромина Андонова. 

Половинката на футболиста Дарко Тасевски, която в момента живее в Тайланд и през май стана майка за втори път, вече е в отлична форма след раждането. По-малко от два месеца след като на бял свят се появи малкия Давид, тя е възвърнала перфектните си мерки и днес говори от първо лице затова как го е постигнала и как се грижи за себе си като цяло. Нямаме търпение да ти споделим какво ни разказа...



Загубата на телесно тегло изглежда доста лесна концепция.
Ограничаваш количеството храна, увеличаваш физически упражнения и килограмите значително намаляват. Това е факт и се обзалагам, че всички вие го знаете. Отслабвали сте толкова много пъти... толкова пъти, че направо сте станали професионалисти в това и дори си имате ваши действащи "изтощаващи" диети. Какво се случва обаче когато ви писне от строгия режим на хранене и часовете прекарани във фитнес залите?! Връщате си старите килца та дори и още няколко отгоре.

Това, което трябва да знаем е не само как да се оттървем от излишните килограми, но и как да не позволим да се върнат... никога.

За себе си съм преценила, че вместо "унищожителни" диети с кратък срок на действие е по-подходящо да променя ежедневният си хранителен режим, така че да поддържам фигурата си такава каквато искам и същевременно да изпитвам удоволствие когато се храня.

В дневното ми меню задължително влизат храни от петте групи: група на пастата; група на плодовете и зеленчуците; група на месото и неговите разновидностти; група на мазнините; група на захарите.

Внимавам в количеството, но също така и в броя пъти, в които избирам храна от един или друг вид.
Старая се да внасям разнообразие всеки ден в продуктите. Предпочитам домашно приготвената храна и напълно съм отхвърлила т. нар. " junk food". Не консумирам газирани напитки и сокове, освен прясноизцедени.


Ромина изглежда блестящо само месец и половина след като роди сина си Дейвид (на снимката). Тя ни изпрати този кадър, за да видим наистина в колко добра форма е...

Примерно меню за деня:

Вариант 1
7:30ч. Попарени овесени ядки с една лъжица мед, половин банан, орехи, стафиди
10ч. Ябълка/ праскова
12:30ч. Зелена салата с репичкии кисело мляко/пилешка пържола/ориз
16ч. Безкофеинов чай, нискокалорични бисквити
18ч. Диня/пъпеш
20:30ч. Две яйца, сирене, авокадо, краставица, пълнозърнест хляб
+ поне 1,5 вода

Вариант 2

7:30ч. Мюсли с прясно мляко (или кисело мляко)/ ядки/мес
10ч. Банан
12:30ч. Салата зеле и моркови / супа
16ч. Безкофеинов чай / нискокалорични бисквити
18ч. Киви
20:30ч. Риба със спанак / картофено пюре

Хубаво е да се правят упражнения и да се натоварават всички мускулни групи, за да се топят поваче мазнини, а не само в проблемните зони.

Призовавaм всички, които са решени да редуцират теглото си да не го правят на всяка цена, защото това показва проблеми не с теглото, а по скоро с психиката.

ВИЖ ОЩЕ >>>
От първо лице: Какво си хапват звездите, когато са на диета? - Теодора Духовникова

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.