Следва

Хрупкав хляб с черен сусам

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Красотата на този свят е в най-малките неща около нас, важно е само да се научим да ги виждаме и те ще ни правят щастливи...

Celebrities преди 9 години

Красотата на този свят е в най-малките неща около нас, важно е само да се научим да ги виждаме и те ще ни правят щастливи. И ние трябва да осъзнаем това колкото се може по-скоро, защото за щастието не е нужно време, то е тук и сега, а когато се съмняваме или просто имаме нужда от напомняне и вдъхновение, тези мъдри мисли винаги помагат. Насладете се и бъдете усмихнати:

Лорънс Арабски*

"Всички хора мечтаят, но не по еднакъв начин. Онези, които мечтаят през нощта в прашните недра на своите умове, се събуждат през деня, за да разберат, че това е било суета. Но мечтателите на деня са опасни хора, защото те могат да действат в съня си с отворени очи и да го направят възможен".



Душан Радович**

"Преди да тръгнете да търсите щастието, проверете - може вече да сте щастливи. Щастието е мъничко, обикновено и не се набива на очи - затова и много не успяват да го видят".



Боб Марли

"Той не е идеален. Нито пък ти. Двамата заедно, също никога няма да сте идеални. Но ако той може да те разсмее поне веднъж, ако може да те накара да преосмисляш нещата и ако признава, че е човек и че прави грешки, тогава се дръж за него и му покажи най-доброто, на което си способна. Той няма да ти рецитира поезия. Няма да мисли за теб непрекъснато. Но ще ти даде част от себе си, която знае, че можеш да счупиш. Не го наранявай, не го променяй и не очаквай от него повече, отколкото може да даде. Не анализирай. Усмихвай се, когато те прави щастлива, крещи му, когато те ядосва и усещай липсата му, когато го няма. Обичай силно, когато има любов за изживяване. Защото идеални мъже не съществуват, но винаги има един мъж, който е идеален за теб".



Стоян Радулов***

"Обичам хора, пълни със смисъл. Такива, че когато ги погледнеш, не знаеш какво да очакваш. Ходещи загадки. Парадокси. Такива, които имат малки вселени в себе си и могат да накарат кръвта ти да кипне само с един поглед. Или да замръзне. Такива, в чиито очи се крият много истини, стига да можеш да ги видиш. Хора, мисълта за които не те оставя да спиш нощем. Които карат сърцето ти да бие светкавично, макар и да не знаеш защо точно. Обичам ги. Светът има нужда от повече като тях, защото, нека си признаем - няма по-отегчаващо и често срещано нещо от това да си просто скучен. И сив".



Никълъс Спаркс

"Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чувстват щастливи. Младите, забързани и нетърпеливи, винаги се чувстват длъжни да нарушат мълчанието. И напразно, защото тишината е съвършена. Тишината е свещена. Тя сближава хората, защото само на онези, които им е хубаво един с друг, могат да седят заедно, без да разговарят. Просто един парадокс".
Из "Тетрадката"


Фарел Уилямс

"Когато сме happy и служим на останалите, не се занимаваме с дребнави въпроси като “Трябва ли да съм по-слаб?” или “Трябва ли да съм по-висок”, а се наслаждаваме на момента и извличаме най-доброто от него".



Елизабет Кюблер-Рос****

"Хората са като прозорци от стъклена мозайка - истинската им красота може са бъде видяна само, когато има светлина отвътре. Колкото по-тъмна е нощта, толкова по-светъл е прозорецът".



*Лорънс Арабски - Подполковник Томас Едуард Лорънс, известен и като Лорънс Арабски (Lawrence of Arabia) е британски офицер, участвал в Арабското въстание от 1916-1918 година, прочут с ярката си индивидуалност и книгите, посветени на революцията.

**Душан Радович - Сръбски детски писател, поет, журналист и ТВ редактор.

***Стоян Радулулов - Български поет, журналист и режисьор

****Елизабет Кюблер-Рос - Швейцарска авторка и психиатър

More from View Sofia

More Celebrities