Следва

Първо виждане: какво от колекцията на Александър Уанг за H&M избраха да ни покажат от компанията

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Детското чекмедже на Versace открехна леко вратичка и разкри идеите си за...

All fashion преди 9 години

Young Versace на хип-хоп вълна

Детското чекмедже на Versace открехна леко вратичка и разкри идеите си за предстоящия сезон с асистенцията на отбор нарисувани герои.

По всичко личи, че хип хоп стилистиката е вилняла в креативния отдел на италианската модна къща и сякаш леко е попрекалила с вече доста изтърканите си символи – ланци, доларови емблеми и шапки с козирки, „гъзарско” обърнати с гърба отпред.

За капак, всичко гореспоменато е в неподходящата кънтри компания на каубойски шапки, деним ризи и колани с железни катарами, досущ като от костюма на някой уестърн герой.

Донатела и сие понякога обичат да прекрачват границите и това не ни учудва толкова, колкото илюстративния подход на Young Versace и прекалено обикновеното му ретро излъчване. А имайки предвид разцвета на модната рисунка напоследък, това им докарва дебели минуси в графата „иновации”.

Sass&Bide остана без основателките си



Вече 15 години успешният и супер свеж австралийски бранд щурмува из световните модни столици и завладява сърцата с цветните си хрумки.

Нашето също не устоя на изкушението и неотдавна публично заявихме пристрастието си към Sass&Bide и слънчевата им, трайбъл аура, затова няма как да прикрием разочарованието си от новината за напускането на дуото Хейди Мидълтън и Сара-Джейн Кларк от дизайнерския стол.

А, както се оказва, тази стъпка е била планирана още преди първите копки на лейбъла да са факт, което съвсем не можем да си обясним. Да вложиш цялата си енергия и творческа мисъл в нещо, което планираш да оставиш, е решение, което едва ли бихме взели, но в случая не ни остава друго, освен да пожелаем успешни бъдещи творчески начинания на Мидълтън и Кларк, защото знаем, че ги бива, и умната на новото дизайнерско лице на Sass&Bide, Антъни Кътберстън, защото има нелеката задача да запази чаровния облик на бранда, такъв, какъвто го харесваме.

Принцеса Беатрис и неподходящото червило



Принцесите Беатрис и Южин никога не са блестяли ярко със стилистичните си решения ( все още помним изборът им на шапки за сватбата на Уилям и Кейт преди няколко години, не с особено добър послевкус), а това ни усещане само се потвърждава от последната публична поява на първата по време на лятното парти на галерия Serpentine в Лондон.

На пръв поглед haute couture одеждата на Nicholas Oakwell подхожда на госпожицата и й придава приятна ретро осанка благодарение на А-образния силует и дължината малко над глезена. На втори поглед обаче изникват няколко дразнещи обстоятелства, които просто не можем да игнорираме. Ментовият цвят на роклята доста приятно си комуникира с лавандуловите сандали, но леко се бие със зеления нюанс на клъча, а крайно неподходящото вампирско червено на устните никак, ама никак не се връзва с пастелната игра на аутфита. Неприятното впиване на горната част на одеждата в раменете на Беатрис, от друга страна, не прави услуга на фигурата й, а напротив, оптично разширява гърба й и неусетно докарва ефекта „пясъчен часовник” в неподходящата зона.

Пореден не особено успешен моден избор на принцесата, а що се отнася до лъскавата й, супер скулптурирана прическа, ще се опитаме да затворим критичните си очи.

Кандис Суинепул на корицата на Vogue



Платиненият ангел на Victoria’s Secret краси с кукленската си хубост корицата на бразилския Vogue за специалното им издание, посветено на слънчев Маями.

Дотук добре, не виждаме обаче каквато й да е връзка между нежната й порцеланова кожа и тропическата тема на броя, така гръмко заявена с големи букви на заглавната страница.

Черният аутфит и тежките едри накити- вериги може и да влизат в категорията „лукс”, но категорично не се доближават до плажните ширини, а, напротив, с пълна газ безмилостно ни отвеждат в градската зона и то точно в момент, в който ненаситните ни очи са жадни за морски гледки.

Кандис в черна рокля и ланци на корицата на Бразилски Vogue с Маямски претенции!? Съжаляваме, но НЕ! Не тук, не и сега!

Кеша и прозиращият сутиен



Певицата с розова грива от край време си пада по рисковите ансамбли и поради тази причина неведнъж е попадала в модната ни графа със знак „минус” отпред.

Е, сега историята се повтаря, а виновниците за тази стайлинг несполука са няколко.

Най-открояващият се патилан е именно ярко розовият сутиен, игриво кореспондиращ с косата й, но тотално неестетично прозиращ под ефирната й блуза, нежелано (надяваме се) придаващ леко разпуснат вид на певицата.

Второ, черният флорален десен, надничащ изпод кремавия транспарентен топ с дантелени ивици, не е сред най-стилните, особено в тази комбинация.

А като прибавим и бяло бомбер яке и няколко чисто черни аксесоара в тотално различна стилистика, положението рязко натежава. Съжаляваме, Кеша, но този моден коктейл, който си спретнала, директно влиза в графата „да не се повтаря за нищо на света”.

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.