Следва

Миналото: да си припомним великолепната "Stupid" кампания на Diesel, заради фундаменталното й присъствие по всички рекламни точки на планетата

Дизайнери за следене – Живописна градска реалност от Simeon Ferrar

Симеон Фарар – лондонски дизайнер и от 10 години насам – художник. Именно тази...

All fashion преди 9 години

Симеон Фарар – лондонски дизайнер и от 10 години насам – художник. Именно тази му любов към четката и боите е обяснението за силно изразения живописен и илюстративен характер на дизайните му. А те са причудливи, заредени с много идеи, и, както той самият казва, са вдъхновени от града, а градът е неговата метафора за реалността.

„Градът ме кара да се чувствам като хлапе в нощта на Коледа.”  Въодушевява се от свободата да отиде навсякъде и да намира вдъхновение където и да го отведат градските улици.

И явно му се получава, защото е носител на наградата New Generation award на Седмицата на модата в Лондон и то не веднъж, а три пъти.

Зад работите му стои философията и представата му за реалността, в която съществуват безброй възможности. “Можем да бъдем когото и каквото си поискаме. Можем свободно да променяме абсолютно всичко в себе си, защото всички сме артисти, сътворяващи собствения си живот.”


Пролет/Лято 2014




Пролет/Лято 2014



Всяка колекция започва развитието си от философска идея, после се превръща в рисунки и накрая тези рисунки намират мястото си в готовото облекло. Всичко се рисува на ръка и често се случват непредвидени неща, затова може да се каже, че всяка част е неповторима.

Интересен е подходът на Ферар, който предпочита да гледа на облеклата като на празни платна, готови да бъдат покрити с пластове боя и да станат отражения на въображението.


Пролет/Лято 2014









Simeon Farrar за Eastpak Artist Studio










Simeon Farrar за ASOS



Колаборация с Donna Ida







More All fashion