Следва

Директно от Париж: Vionnet Haute Couture есен-зима 2014/2015

3,2,1: СТАРТ! Харчим заплати: Един мъж в екипа

На всеки му се случва да има натоварени периоди с много ангажименти в...

Shopping преди 9 години

На всеки му се случва да има натоварени периоди с много ангажименти в работата или университета, а единственото свободно време, което остава, е само и единствено за сън. След такива моменти, ако си справедлив към себе си, знаеш отлично, че след успешна профи мисия, заслужаваш отдих, често удачно приравняван към терапията с шопинг. Определяме си ухилени ден за пазаруване и си купуваме каквото ни хареса, е почти каквото ни хареса, без значение от това, колко пари струва и дали можем да си го позволим точно сега. Но пък заслужената награда няма цена. Просто си комбинираме заплатата и няколко приятелски заема и сме готови да харчим заплати.

Денят на модният редактор Радко Стайков и неговото харчене се случиха вчера:

"Набелязвам различни магазини, които от известно време, прехвърчайки от задача на задача, засичам в движение и си казвам: тук трябва да разгледам!

Първи в списъка е концептуалният магазин PLUS ZERO (Plus0) на „Позитано” №1. От момента, в който влизам в магазина вече знам, че няма начин да си тръгна, без да си купя нещо. Така и става. Безумно много си харесвам  авангардна черна блуза UNCONDITIONAL с дълги ръкави и декоративни колани, пресичащи я през рамото и талията. За мой късмет дрехата ме чака с намаление от 30 % и съответно от 550 лв. редовна цена я получавам за 350 лв.



Следващият магазин от шопинг листата е gift shop DETAILOR на ул. „Иван Денкоглу” № 46. След много дълъг и приятен престой в магазина, заобиколен от идейни предложения за подаръци, носещи не само удоволствие за окото, а и история, решавам спонтанно да си направя и аз подарък. Спирам се на 3D тефтер Christian Lacroix, в който на всяка страница има култови модели на дизайнера, направени по такъв начин, че да можеш да ги комбинираш с отгръщането на всеки лист. Нужна покупка за всеки почитател на модата, затова решавам смело да инвестирам 94.00 лева в луксозния тефтер.







За да разведря още повече настроението си се отбивам в любимо място. Bookstore Elephant на ул.”Шишман” № 31 е място, в което винаги намирам оригинални допълнения към библиотеката си или други интересни и закачливи занимания и аксесоари. Този път съм, меко казано, „втрещен” от цветната експлозия, която ни предлага FLOWER GRANADES. Това са три глинени гранати в комплект за 26 лева, пълни със специална смес от семена на цветя и специална наторена почва. Просто си набелязваш някое подтискащо място из града, „БАМ” и след първия дъжд на мястото, в което е гръмнала гранатата, започват да поникват цветя. Това определено зарежда жестоко с позитивни емоции.





Шопинг терапията продължава и вече се намирам в Testa Gallery, също на „Шишман”, близо до Опашката на коня на жълтите павета. Единственото място в София, в което можем да намерим български керамични изделия и оригинални дизайнерски бижута. От галерията харесвам много симпатичен пръстен, който решавам да направя подарък за скъп човек. Пръстенът е изработен от Димитър Делчев и е изцяло от гума в абстрактна геометрична форма за 42 лева. Перфектният подарък!





Като за финал си оставям черешката на тортата: прекрасна шапка от плетиво в комбинация с телешка кожа за 350 лв. на българската дизайнерка Десислава Иванова от нейния Бутик/Шоурум di+ /DIPLUS/ , който се намира на ул. „Хан Аспарух” № 29.






И така, след цял ден обиколки по магазините, и общо похарчени пари на стойност 862.00 лв., мога да кажа, че това е най-приятно похарчената ми заплата досега."

More from View Sofia

More Shopping