Директно от Париж: Vionnet Haute Couture есен-зима 2014/2015

Над новата деми-кутюрна колекция на Vionnet отново работи Хюсеин Чалаян, дизайнер...

Над новата деми-кутюрна колекция на Vionnet отново работи Хюсеин Чалаян, дизайнер, считан от собственичката на фирмата - Гога Ашкенази, за фигура, равна по значимост на легендарната Мадлен Вионе, само че в XXI век.

Холивудски блясък е първото словосъчетание, което идва на ума, когато човек гледа дългите и тържествени рокли на Чалаян, вярно, далеч по-усложнени от обикновено, но все пак някак неизненадващи от гледна точка на обичайно влагания смисъл в думата висша мода. Сложно, дълго, скъпо...

Въпреки че някои решения, като например роклята в бяло и оранж, при която от бяла дантела с трапецовиден силует до долу изскачат странни ветрила на плисе, откровено извиква възклицание на устните, не обезателно положително.

Виждаме конструкции, форми и асоциации, третирани изключително свободно от Чалаян. Очевидно опиянен от свободата, дадена му от красивата госпожа собственик, дизайнерът сплита, разплита, удължава, скъсява, надипля и разперва по действително уникален начин, за който обаче не се наемаме да признаем веднага, че е нашият.

Притеснителната в известна степен палитра също не е в полза не решението ни.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia