Следва

Searching Ebay - 15 Крехки находки от отминали времена

Какво ново: Дизайнерът на бижутата на Lanvin се отделя и започва сам

Какво ли ни чака, като знаем какво може...

All fashion преди 9 години

Какво ли ни чака, като знаем какво може...

37-годишен, французин, известен с невероятно успешната си работа в аксесоари отдела на Lanvin, Ели Топ реши да се отдели от екипа на модната къща и да пусне собствена линия.

Първата колекция е планирана за демонстрация още през януари по време на следващата Седмица на висшата мода. Според запознати, цената на украшенията ще варира от 2 700 до 47 500 долара за бижута, изработени от скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Дизайнерът споделя по повод новината, че чрез работата си винаги се е стремял да показва любовта си към нещата, които "имат какво да кажат". Смесвайки тънък вкус, граничен с крайна чудатост, и използвайки най-новите технологии в бижутерийния процес, Ели възнамерява да създава колекции, на ръба между "футуризма и декоративното изкуство".



Почитателите на дизайнера могат да очакват специален шоу-рум и салон за срещи с клиентите. Интересът от този момент е гигантски, няколко топ френски ателиета, специализирани в бижутерийния бранш, са готови на момента да заявят по поне 20-25 изделия от майстора за директна продажба.

Независимо от желанието си да се отправи на самотно плаване, Топ планира да съхрани партньорството си с Lanvin, където в момента работи с ексклузивни права. Освен това дизайнерът сътрудничи и на Baccarat - луксозната марка за кристал и стъкло, по специален проект, посветен на 250-годишнината на фирмата.


Ели Топ и Албер Елбаз

More All fashion