Следва

Етно мотиви за събота вечер

Две силни родни присъствия на Berlin Fashion Week 2014

Два пъти в годината Берлин е международен домакин на модните и...

All fashion преди 9 години

Два пъти в годината Берлин е международен домакин на модните и лайфстайл среди. През седмицата на модата в процъфтяващия културен град модни ентусиасти, купувачи, търговци и медии се включват в шоуто, и церемониалните награди след тях, разбира се, събиращи информация за случващите се актуални движения в модната индустрия. Култовата модна седмица започна на 8-ми юли и ще продължи до 13-ти юли 2014 г., на различни места в Берлин.

Тази година имаме две родни участия на грандиозното модно събитие, за радост и чест: Николай Божилов в Lavera showfloor /събитието се състоя вчера от 9 до 10 вечерта/, с колекцията си SIMBIOSIS, и Владимир Каралеев с участие в Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, с предстояща дата на представянето си 11-ти юли. Това е второ поред участие за Каралеев, като миналата година нашенецът бе избран в топ 5 на събитието.



SIMBIOSIS на Ники Божилов изследва понятия, свързани с облеклото като „дизайн обект” в директна симбиоза с човешкото тяло: мутуализъм, коменсализъм и паразитизъм.

Божилов е особено заинтересован от създаване на устойчиви смели дизайнерски решения и носими модели. Целта на колекцията е да отговаря на естетическите норми от миналото и настоящето, а също и създаване на нова модна платформа за в бъдеще. Специално за новата си колекция Ники си сътрудничи с дизайнерката на бижута Нева Балникова.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мутуализмът е тип междувидова връзка, при която и двата индивида имат полза. Те извличат обща полза от взаимоотношенията си, като тяхното съществуване зависи от това (преживните животни и целулозоразграждащите бактерии в стомаха им). Протокооперация е вид мутуализъм, при който индивидите изличат обща полза от взаимоотношенията си, но те не са задължителни за тяхното съществуване.

Коменсализъм (от латински com mensa — разделяне на трапезата). Взаимоотношение, при което индивидите от един вид намират убежище и храна при друг вид, без да го консумират. Този начин на взаимоотношение допринася за по-пълното усвояване на хранителни вещества.

Паразитизъм е вид експлоатация, при която два организъма съществуват заедно, но единият играе роля на паразит, а другият на гостоприемник. Системите хищник-жертва и паразит-гостоприемник постоянно еволюират. На паразитите и хищниците не е изгодно напълно да унищожават популациите на приемниците и жертвите, и затова дългата съвместна еволюция е довела по-умерено взаимно влияние.

More from View Sofia

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).