Следва

Стил урок на седмицата: Пет знаменитости, пет различни рокли, пет идеи

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Миналата седмица Джорджо Армани навърши 80 години и отпразнува 40 години в...

All fashion преди 9 години

Buon compleanno, Giorgio!

Миналата седмица Джорджо Армани навърши 80 години и отпразнува 40 години в модата, отбелязвайки двойния юбилей по възможно най-добрия начин, а именно с ревю от най-висока класа на Парижката седмица на висшата мода. С изискан минимализъм, базиран на реминисценции на парижкия шик от 70-те и 80-те, творенията на Армани миксират червено и черно, матови и бляскави материи, воалетки, бродирани с черни пайети. Сред гостите на събитието бяха актрисата Жулиет Бинош, Кейт Хъдсън, Джаред Лето, Пинк и София Лорен. А цялото "юбилейно" ревю е тук.



Джейсън Ву е новият дизайнер на Hugo Boss!



Допреди няколко години той беше изгряващата звезда, която се грижеше за тоалетите на Мишел Обама за събитията по встъпването в длъжност на президента. Днес той покорява нови висоти, заемайки поста артистичен директор на модният гигант Hugo Boss. На 31 години, но все още с детско лице, Джейсън Ву поема отговорността за дамската линия Boss.

Казва, че любимите му жени за обличане са Даян Крюгер, Мишел Уилямс и Зои Салдана. „ Да направиш така, че всичко да изглежда лесно, изисква огромни усилия”, а вдъхновението за новата му колекция ще бъде срещата на природа и архитектура. Очакваме с нетърпение, защото промяната е фантастичен двигател. 

Новата прическа на Жизел Бюндхен за последната кампания на Balenciaga...







... й отива жестоко! Просто преоткрихме бразилката в тези кадри, да не говорим колко секси е подобна прическа.   

Някои колеги си помислиха, че Жизел се е подсригала за нуждите на кампанията, но не се оказа така. Всъщност ултра късата фризура на модела на Balenciaga е постигнат чрез два модела и налагането на образи. Alexander Wang сам разкри как е постигнат ефекта, и нормално предизвика възклицания. А ние продължаваме да искаме да гледаме модела с късо, просто е жестока така!

Приятно официалният outfit на Джесика Алба - просто прелест!



Джесика Алба умее стиловата игра - чудесна и фотогенична, тя винаги знае как и какво да облече, съчетае, подчертае... Небрежна или супер шик, тя умее да предизвиква онова погъделичкване у гледащия я, сякаш си казва "искам и аз така". Екзотичната красавица беше удостоена през 2012 година с награда Glamour за предприемач на годината за посветения си на бебешкото здраве и комфорт проект The Honest Company, и смеем да твърдим, че бизнес стилът й отива много. Очевидно превъплъщението в чисто стилово отношение от успешна актриса в бизнес дама й се удава с лекота, както виждаме и в този съвсем пресен случай от миналата седмица, в който Джесика съчетава пастел с контраст в дрехата и постига неотразим, леко делови и много секси едновременно шик.

Орхидеите в шоу-пространствения дизайн на Christian Dior Couture - много, толкова много орхидеи!









Поредната цветна глава в историята на Dior беше сътворена от Раф Симънс и Марк Кол за есенната колекция Christian Dior Couture 2014. Базираният в Антверпен Кол има дългогодишна колаборация със Симънс и работи с него от зимната колекция за Джил Сандер през 2012. За настоящото представяне Кол изцяло прокрива облите огледални стени на музеят Роден в бели орхидеи. „Идеята беше да се създаде прозрачност, нещо много леко, светло”, пояснява Кол, „... и орхидеите phalaenopsis бяха най-подходящи за целта, много женствени, но същевременно футуристични и извънземни”.

Вместо да ги аранжира, висящи от тавана на музея, подобно на градина, Кол ги оставя да неподредени и сочещи в различни посоки, „като армия от паяци, разпростиращи се по огледалните стени”. Най-желани от всички декоративни цветя, деликатните, екзотични и грациозни орхидеи най-често се асоциират с любов, лукс, красота и сила.Т.е. и с Dior!

More from View Sofia

More All fashion