Следва

Наоми Кембъл поздрави отборът на Германия по футбол

Директно от Париж: Giorgio Armani Prive Haute Couture есен-зима 2014/2015

Бяло, черно и червено са трите цвята, в които, облечена, неговата...

All fashion преди 9 години

Скъп на цвят е Джорджо Армани в новата си колекция висша мода Giorgio Armani Prive есен/зима 2014. Бяло, черно и червено са трите цвята, в които, облечена, неговата луксозна муза изглежда толкова тържествено, безсловно и безукорно елегантна, че няма нужда от думи. Все едно 80-годишният вече маестро облича екстравагантните си героини, за да замени речникът им с дрехи. Няма нужда да говориш или жестикулираш, ако си облечен така.

Колекцията стартира сравнително спокойно с елегантните сака, костюми с панталон, лачени ръкавици и остроноси обувки на ток. Моделите крачат строго, цялото движение е целеустремено, акуратно, като на много зает човек, лицата не издават никаква емоция, подиумът е като асфалт след дъжд.



Косите са събрани във високи прости прически, бретоните са отметнати встрани.

След еднотонните костюми идва ред на палто и пончо с графични шарки, отново в трите основни и единствени цвята в колекцията. Към черно-бялото понякога се добавя червено, усещането е за категорична немногословност, която казва всичко.

Ръкавиците, и те, категорично скъсени, покриват само част от ръцете, сякаш героинята ни крие пръстите си, напълно незнайно защо.

Напрежението расте с напредването на ревюто. Излизат щедро облечени в сложно изработена коприна вдовици в червено, с воали, обсипани с едри точки. Загадъчни непознати крачат под изненадващата анонимност на лукса, а душевните драми и тъмните страни са покрити, както и ръцете в последния ансамбъл, под пластове коприна, тюл и перли.

More All fashion