Следва

Първо виждане: отново Дария Вербови за Céline

Световното първенство по футбол - как се случи финалът

Свърши, но беше хубаво. Най-резултатното първенство с цели 171 гола, най...

Други преди 9 години

Свърши, но беше хубаво. Най-резултатното първенство с цели 171 гола, най-атакуващия футбол, най-секси футболисти. И много мацки по трибуните, все хубави и атрактивни, първи футболни половинки. Първенството на планетата по футбол в Бразилия приключи снощи с победата на Германия над Аржентина в силен и мъжествен двубой и гол, неочаквано и малко тъжно попаднал във вратата на Серхио Ромеро в 113-тата минута. Финалното тържество беше много емоционално и, както и спортната част от форума, не разочарова никого.

Финалът на Мондила е черешката на футболната торта за един нито дълъг, нито толкова кратък период от 4 години. В Бразилия, страната, където всички умеят да се веселят, към това събитие се подходи със съответното внимание. Вечерта започна с концерт на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, няколко часа преди финала. Шакира изпя парче със сложното име La La La, написано специално за турнира в Бразилия. Преди четири години Шакира изпълни и химна на футболното първенство в ЮАР, откъдето си тръгна в компанията на бащата на бъдещото си дете, играчът в отбора на Испания Жерар Пике.



На испанците не им провървя в Блазилия, всъщност даже се провалиха с гръм и трясък, но капитанът на националния отбор на Испания Карлес Пуйол присъства на "Маракана", за да достави на стадиона главното отличие — Световната купа. В начинанието му помагаше бразилката Жизел Бюндхен, облечена в Louis Vuitton.

След Жизел на главния стадион на Рио де Жанейро и цяла Бразилия излязоха няколко десетки важни мъже - сред тях Путин, между многото, както и две важни дами - Дилма Русеф и Ангела Меркел. Решението за това при кого ще стои купата през следващите четири години дойде в продълженията, когато младият Марио Гьотце вкара чудесен гол 7 минути преди да се стигне до дузпи.


Ангела Меркел



Няколко минути след това германците официално станаха шампиони за четвърти път в историята на световните първенства. Меси смутен получи "Златната топка" — наградата за най-добър играч на първенството. И да се промени нещо стана на практика невъзможно. Съотборниците на Лионел ще трябва да почакат до следващото първенство на планетата през 2018 година, а дотогава Германия ще ликува като отбор номер 1!






Гьотце прегръща приятелката си Ан-Катрин Бромел


Андре Шюрле с приятелката си


Гьотце с приятелката си Ан-Катрин


 


Мирослав Клозе със съпругата си Силвия и техните близнаци










Марио Гьотце с Риана




Риана с Джерард Бътлър






Марио и Ан-Катрин 


Бастиан Швайнщайгер с приятелката си Сара Бранднер


Пеле и Дейвид Бекъм


Шотландският актьор Джерард Бътлър



More from View Sofia

More Други