Следва

Beauty trend: Поп-арт в грима

Редакторски двубой: Дълга или къса коса през лятото?

И наистина късата коса има много предимства, но... всъщност и дългата има също...

Hair преди 9 години

Случвало ли ти се е през лятото, когато термометрите показват 40 градуса, просто да ненавиждаш дългата си коса? В такива моменти даваш мило и драго, за да бъдш със супер секси къса прическа. И наистина, късата коса има много предимства, но...  всъщност и дългата си има своите. Днес в редакцията се разделяме на два отбора по темата и ето резултата...

МИГЛЕНА



И тази година, като всяка друга, късите прически са налице. Дори на по-минималистичната им версия излезе романтичното име "Питър Пан". Как да не се възхитиш от смелостта на една жена да отреже своята дълга до кръста грива и да я замени с момчешка фризура. Късата коса е секси. Тя е тайната фантаия на всеки мъж. Не е възможно половинката ти да не си те е представял поне веднъж с такава прическа. Дори да е само от любопитство. А на теб не ти ли е било любопитно да опиташ?!

Пробваха го известни личности като Ан Хатауей, Джинифър Гудуин, Мишел Уилямс, Кайли Куоко, Джулиан Хък, Майли Сайръс, Ема Уотсън, Хайли Уилямс. На всички стои страхотно, разбира се, и се вижда ясно колко голяма е разликата. Чувала си, че няма как да експериментираш с тази дължина? Можеш. Е, няма да е възможно да си направиш кок. Но през лятото нужно ли е наистина? Разкрива се лицето в пълната му красота. И подмладява освен това. Струва си абсолютно да се пробва поне веднъж.

ГАБРИЕЛА



Убеждението, че дългата коса е прекалена, специално през лятото, е недопустимо и пресилено, според мен.
Буйно развените коси, които отмятаме с чувство, придружавайки ги или не с пърхащ поглед, според случая, са най-голямото женско оръжие, поразяващо околните със светкавична съблазън. Бидейки еталон за женственост във всички култури през времето, те са символ освен на красота, и на чувственост, сексапил, здраве и фертилност. А и дали се сещаме за секс символ с къса прическа? Дори да има, са единици.

Мотивите ми ЗА дългата и буйна коса са еднакви, както когато сме в студените, така и в топлите сезони. Лично аз не виждам проблем нито с поддръжката, нито с изсъхването, да не говорим колко много и различни препарати са на разположение на всеки, решил да поддържа красива и богата дълга коса, без значение от времето навън и без да се налага да прекара 90 минути в оправяне на фризурата пред огледалото всеки божи ден.

Много са и начините на носене на такава коса, всеки ден спокойно можем да сме различни, а и летният гардероб определено обича фриволната грива - едно от най-красивите неща, за които се сещам, е стегнат женски гръб в дълбоко изрязана рокля и пухкава и гъвкава коса, пусната отгоре му, а загоряла и силна мъжка ръка прегръща рамото, галейки дългите вълни...



 

Анкета

Дълга или къса коса предпочиташ през лятото?

More from View Sofia

More Hair