Следва

Добро утро от морето с ViewSofia & La Roche-Posay ANTHELIOS XL

Тялото: Слаби. Лесно. У дома!

Всеки човек, независимо от пола и възрастта иска да бъде строен, но мнозина не могат да се справят със затлъстяването...

Health преди 9 години

Всеки човек, независимо от пола и възрастта иска да бъде строен, но мнозина не могат да се справят със затлъстяването. Има случаи, когато човек яде малко и постоянно прави упражнения, но все не може да се отърве от излишните килограми. Защо се получава това? Защото причина за затлъстяването може да бъде повишено ниво на инсулин в кръвта, дисбаланс на половите хормони, намалена функция на щитовидната жлеза, отлагане на токсини в мастните тъкани или присъствието на излишна течност в междуклетъчното пространство.

Ако е налице дори една от тези причини, първо трябва да се нормализира обмяната на веществата и тогава да се ограничи храната. Необходимо е с приемането на храната в организма да постъпва нужното количество полезни витамини, минерали и биофлавоноиди. Но преди да се регулира диетата, трябва да се започне с почистването на червата и да се нормализира ходенето по голяма нужда. Почистване може да се прави на всяка възраст и при всяко здравословно състояние. И не е задължително за тази цел да се прилага клизма, червата може да се почистят и с лечебни растения.

За нормализиране обмяната на веществата трябва редовно да се консумират печени ябълки, тиква и цвекло с мед на вкус и зехтин. За да се справим с чувството на глад и да намалим количеството на употребяваната храна, се препоръчва да се пие чай от царевична коса. Освен това е необходимо да се яде елда. Сутрин се залива с вряла вода, а вечер се яде с кисело мляко. 



Ябълковият оцет е прекрасен унищожител на мазнините. Сутрин на гладно се изпива 1 супена лъжица ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед, разтворени в чаша вода. На тези, които страдат от язвeна болест, се препоръчва да пият оризова отвара.

Ананасът съдържа бромелаин, който разгражда протеините. Много медикаменти, обещаващи загуба на тегло, са направени от ананас. Методът е проверен и много ефикасен. Необходим е един добре узрял ананас, голям, оранжев и ароматен, така че аромата да съблазнява дори през кората и водка - 0, 5 литра. Ананасът се измива внимателно с четка, така че кората да е чиста - тя ще се използва. Листата и дъното се отстраняват и плодът отива в комбайна, или в месомелачката, заедно с кората. Получената кашичка се залива с водката, затваря се херметически и се оставя в хладилника за седмица. След това се взима по една супена лъжица 15 минути преди хранене. При желание, за по-бързо отслабване, може и през нощта. Вкусно и евтино.



Паралелно с приемането на запарки, отвари и други средства за отслабване трябва ежедневно да се правят упражнения.

1-во упражнение: Легнали по гръб няколко пъти бавно повдигаме и сваляме краката.
2-ро упражнение: След това, без да ставаме, правим упражнението "колело" за 15-30 секунди.
3-то упражнение: Когато приключим с горното упражнение, изпълняваме с краката "ножица".
4-то упражнение: Лежейки на пода, преминаваме от едната към другата страна 20-100 пъти.
5-то упражнение: Изправяме се и ходим около минута с прибран корем, а след това бягаме с високо повдигане на краката.

Много е ефективно разтриването на мастните депа с утайка от кафе. Отлично гори калориите и скачането на въже. На ден трябва да се изпиват най-малко 2 литра чиста вода, без да броим чай, компот и други напитки.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.