Следва

Пюре със спанак и грах и печена сьомга по рецепта на Рудолф ван Веен.

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

Ако София беше стара грамофонна плоча, Twizy щеше да е игличката на грамофона...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо Той

Казва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На първата ни среща Той ни отведе до творческото пространство на бутик Maria Queen Maria, после заедно стигнахме и до Сладкарница TEA & EAT Pastry, а тази седмица  ще се срещнем на по чаша вино в: 

CICCIONE


Мястото: просторно, приветливо, с примамливи аромати от вкусовата вселена на Италия, на еспресо, на колбаси, на току-що приготвени сандвичи панини, които те посрещат още преди да си стигнал до прага, стъпил удобно на ул. Христо Белчев №6. Има си и двама по-малки братчета, единият обитава сграда №10 в Бизнес Парк София , а другият е с адрес ул. Ген.Й.Гурко №9.

Съществува тук от: далечният вече месец февруари на 2012 година и за нула време успява да си извоюва признанието ‘Концепция на годината” от БХРА ( Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация)

Създават го: трима ентусиасти с различни професионални пътища, но със споделена любов към хубавaта храна и ароматното вино, италиански, разбира се.

Екипът: усмихнат, пъргав и супер отзивчив, отговаря на въпроси всякакви и на секундата те развежда из ранообразния гастрономичен свят на Ciccione до постигане на крайната цел – да оцелиш *твоето* кулинарно изживяване днес, тук и сега.

Хората, които често го посещават: са работещи и дейни, твърде разнородни, но обединяващо пленени от кулинарната dolce vita, царяща зад безкрайно широките витрини. А по случайност, или пък не съвсем, се оказва, че почитателите от женски пол са една идея по-активни и водят парада с 60% посещаемост.

Атмосферата, която ни пленява: от супер удобните раирани диванчета, през уютния, преобладаващо дървен интериор, та чак до мъничките закачливи детайли, като например отборът кафени напитки, илюстративно кацнали на малка черна дъска.

Вкусните неща, които задължително да опитаме: сандвич Кото, салата със спанак, прясно изпечено хлебче с микс от колбаси и сирена...

И още 3 причини да го обичаме: божественият шоколадов мъфин, следобедното aperativo time, придружено с чаша освежаващ коктейл с Aperol или Campari, неангажиращата „вземи си сам“ система или така нареченото самообслужване, което само допринася към домошарската атмосфера, поне според нас.




 


Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А другата седмица сме в точка номер 4, очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:
33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.