Следва

ДесиСлава и Миро са треньорите в третия сезон на „Гласът на България“

Кръстиха нов вид буболечка на Дженифър Лопес

Буболечката, която е открита в Пуерто Рико, носи причудливото име Litarachna lopezae в чест на пуерториканските корени на певицата, с която тя винаги се е гордяла...

People of art преди 9 години

Група от учени кръстиха нов вид воден кърлеж на Дженифър Лопес. Буболечката, която е открита в Пуерто Рико, носи причудливото име Litarachna lopezae в чест на пуерториканските корени на певицата, с която тя винаги се е гордяла.

"Причината за необичайния ни избор на име за този нов вид насекомо е много проста: Песните и клиповете на Джей Ло сплотяваха екипа и поддържаха постоянно доброто настроение, докато описвахме новия вид насекомо и гледахме Световното по футбол", казва един от биолозите, Владимир Песич.

Кърлежът е намерен на дълбочина от близо 70 метра на коралов риф, близо до границата между Пуерто Рико и Доминиканската република и според учените, това е най-голямата дълбочина, на която някой някога е откривал подобен животиснки вид.



Това не е първият случай, в който популярно лице служи за вдъхновение за име на странен вид същество. Мик Джагър, Боно и Боб Марли също са удостоени с тази чест.
 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра