Следва

Мадона и Гай - Финалът

Силните лица на модата

Известни лица, нови лица, постоянни лица. Така се разпределят силните хора в модата, a с постоянство могат да се похвалят...

Лица преди 15 години

Известни лица, нови лица, постоянни лица.

Така се разпределят силните хора в модата, a с постоянство могат да се похвалят само няколко жени в цял свят, които управляват централите на списания Vogue и Harper's Bazaar.

Обикновено дизайнерите имат около 30 минути радост, докато трае ревюто, през останалото време чакат няколко хубави думи от главните редактори на изброените медии, което означава, че ще се продават.

В случая на тези няколко жени трябва да притежаваш зверска самоувереност, изключителен нюх за модни прогнози и бързи реакции, за да успееш.
Избрахме да представим дамите на модата, за които не веднъж си чел, този път през лицата на модели, фотографи и дизайнери, на които отварят врати за бизнеса, чрез няколко изречения в месечните си броеве.

Анна Уинтър



„Ядрената Уинтър” има рицарски орден на Британската империя, родена е през 1945 година и стиска здраво кориците на Vogue Us от 1988 година насам.

Заплата: 2 млн. долара годишно


Революциoнно: веднага щом стъпва в длъжност одобрява снимки за корицата на Vogue на модел с тишърт Lacroix за 10 000 долара и чифт джинси за 50. Подобни ценови еклектики са немислими до този момент.

Тя „открива” за модата John Galliano, като буквално го назначава на позицията главен дизайнер в Christian Dior.

Вземи назаем: перфектната й коса, чифт тъмни слънчеви очила и поне едно подобно на нейните кожени палта, заради които природозащитната организация PETA не я обича, хич!

Гленда Бейли



Главен редактор на Harper's Bazaar от 2001, след успешно ръководство на Marie Claire.
 

Революционно:
въвежда концепцията за две корици, една отпред и различна отзад. Няма почерка на Анна, но пък успява да направи от Marie Claire най-продаваното списание на Острова. Три пъти избирана за редактор на годината на Великобритания.

Тя „ открива” за модата Сара Джесика Паркър, Тери Хатчър и Фамки Янсън, като ги снима за първи път на корица на Harper's Bazaar. От години е “влюбена” в Жизел и я снима стартово за Marie Claire. Има пръст в купуването на етикета Karl Lagerfeld от casual гиганта Tommy Hilfiger.

Вземи назаем: хитрият ход да подчертаеш финия прасец в къса пола, ако горната част на торса е прекалено едра.


Карин Ройтфелд



Оглавява френската централа на Vogue от 2001 и вдига продажбите на изданието с около 60% само за първата година.


Революционно: тя побърка света с провокативни корици, в които разказва историите на персонажа, а не само на дрехите върху него.

Тя „ открива” за модата Tom Ford, Hedi Slimane за YSL, последното й увлечение е моделът Ана Селезнева, макар че харесва още Наташа Поли, Ракел Зимерман, Кейт Мос и Малгося Бела.

Вземи назаем: сивото, черното и зеленото от гардероба й, освежено тук-там с лайм - зелено или тюркоаз. Разпиляната й коса също може да бъде ефектна и върху твоята глава, ако се придържаш към състоянието “лека небрежност”. Комбинацията пола до коляно и високи токове винаги е секси, дори нагоре да си с t-shirt.


Александра Шулман



е най-спокойният редактор от всички “вогърки”. За нея бихме заявили, че прилича повече на спокойна домакиня, отколкото на моден диктатор, но за последите си години работа по издание Vogue UK тя ще ни оправдае.


Революционно: през 2000 година излиза The Gold Issue с измършавелия силует на Кейт Мос в профил, британската редакторка за първи път поставя на масата за дебати проблемната анорексична визия за моделите.

Вземи назаем: Самочувствие, че със сигурност си по-добре облечена от един фешън редактор.


Франка Созани



Ръководи модна Италия от близо двадесет години. Работи с фотографа Стивън Мейзъл и заедно създават изкуството. В нейното издание снимките са по-важни от думите.



Революционно: кориците на изданието имат дълбоко story и адекватна кореспонденция със случващото се в световен план. Един от последните броеве показва сесия на чернокожите модели Наоми Кембъл, Шанел Иман, Лия Кебеде, Сесил Лопез и още, с което заклеймиха расизма в индустрията.

Тя „ открива” за модата фотографа Стивън Мейзъл; Армани я обожава, а Албер Елбаз я боготвори.

Вземи назаем: артистичността. Дългите й женствени обици. Подходът към черното, освежава го с лила, карамел или злато.

green_add_java_befabulous

More from View Sofia

More Лица