Следва

Седмица на модата за дипломанти

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

... а синьото й око, медна грива и фин капучинен тен стоят вълщебно нa...

All fashion преди 9 години

Ейми Адамс е новото лице на Max Mara

... а синьото й око, медна грива и фин капучинен тен стоят вълщебно на класическия „бежов” имидж на голямата италианска марка. Ейми има силна година, спечели Златен глобус за „Американска схема”, направи фантастични роли и стана успешно рекламно лице. Актрисата е позната отлично на публиката освен от множеството филми за голям екран, и от прочутата поредица "Доктор кой". Логично някак, червенокосата хубавица измести Дженифър Гарнър и ни накара да се влюбим в първите снимки в колекцията есен/зима2014 на Max Mara.

Международният президент на компанията Джорджо Гуидоти обяснява пред WWD (women's wear daily), че са били нетърпеливи да работят с първокласна актриса като Ейми, в опозиция на избора на други марки, спиращи се основно на модели. Фирмата има практика с ангажирането на филмови звезди и смята, че прийомът работи отлично за имиджа на марката.



Елегантните, кафеникаво оцветени кадри са дело на Марио Соренти, като първите пет снимки, три от които за есента и две за пролетта, тепърва ще се появят през август и октомври онлайн, офлайн и в бутиците на бранда. Гуиноти заявява също така, че ще има и билбордове в Рим, Милано, Лос Анджелис, Москва и Дубай. Отбеляза още, 30 процента от бюджета ще бъде насочен към онлайн канали в някои страни като Великобритания и Русия. И България, например?



А ние искаме като Ейми в първите есенни дни – бежов кашмир, буйни коси, малка чанта в цвят камел и златисти сандали на босо.

Кейт Босуърт и новото й приложение за телефон Style Thief







... е още едно мобилно приложение, но пък има приятната фешън способност да ни ориентира брилянтно в необятния свят на шопинга.

Новото приложение Style Thief обещава да направи мини революция на пазара на програми, свързани с модната индустрия. За да си купим, например, същата рокля като на Кара Делевин, е необходимо само да пуснем снимка на мечтания предмет в приложението и с два клика той е наш.

Актрисата и модел Кейт Босуърт представи миналата седмица новата си колаборация с големия онлайн търговец от Калифорния American Rag Cie.

В партньорство с Лари Ръс, виден калифорнийски спец по търговски марки, актрисата реализира и лансира приложение за мобилни телефони, което позволява на потребителите да направят снимка, да потърсят обекта на своя интерес и да могат само с няколко кликвания да го закупят.

При наличието на такъв интерес към мобилни приложения от сходен характер, стрийт стайл блогове и блогърите, стоящи зад тях, които се радват на внимание, равностойно на това на модно ревю, подобно приложение се е украсило с девиз, достоен за фешън мантра “Snap & Steal”.

Кейт Босуорт се аргументира: "Всеки може да се асоциира с чувството да гледаш списание, или примерно приятел, или нещо случайно, което да ти се иска да откраднеш, точно такова, каквото го виждаш."

Това е вече втори път, в който красавицата потапя своите обути в Джузепе Заноти крака в света на технологиите. При първия си опит тя, съвместно с основателя на социалната мрежа My Space, Джош Берман, създадоха JewelMint - марка аксесоари, част от марката BeachMint.

Иначе приложения от този тип не е да няма: достатъчно е да изброим Style-Eyes, ASAP54, Snap Fashion and Styloot, но истината е, че нито едно от тях все още няма дори сравнима популярност с, да речем, Instagram или Shazam. При всеки има съответните недостатъци, но общият проблем е един - обикновено фотографията променя цвета и формата на дрехата, която сме си харесали върху някого и накрая приложението ни поднася съвършено различно нещо от това, за което мечтаем.

Опасност като тази не изглежда да стресира актрисата: "Всеки път, когато вземам участие в колаборация, независимо дали е на продукт или онлайн присъствие като това на приложение от такъв вид, то винаги е смесица от изкуство и реклама, мода и технология. Разбирайки колко прецизен процес е търсенето на клиенти, мисля, че на преден план трябва да излезе нещо средно между мода и технология", категорична е актрисата.

Предстои да видим доколко потокът на мислите на Кейт е верен, защото дали е удобно и функционално новото приложение, ще покажат времето и отзивите на ползвателите.

А за нас, които сме любопитни да го видим, то е налично в App Store - Style Thief може да се изтегли веднага и съвършено безплатно.

Което определено му харесваме.

Седмица на модата за дипломанти








... е нещо свежо, винаги смело и абсолютно сериозно. Събитието, което ни очарова с дата миналата седмица, се случи в Източен Лондон и в него взеха участие около 40 университета и колежа от цяла Великобритания. Събитие, на което, като изсипани бонбони от кесия, всеки в цвят и форма, различен от съседния, можеш да видим бъдещето на британската, и далеч не само, модна индустрия.

Кой журира? Топ имена от индустрията, сред които Питър Пилото, Sibling, страхотното дуо, създаващо мъжка мода Agi & Sam, британския моден съвет с представител Сара Моуър, дизайнера на шапки Филип Трейси, преподавателите от Кралския Британски колеж по изкуствата Уенди Догуърд и Клеър Джонстън, Фиона Ламбърт, вицепрезидентът и директор на марката George, основен спонсор на събитието и Сара Маино от италианския Вог.

Шоуто е едно от най-големите в тази сфера в световен мащаб. Отделно от 21 дефилета, които се състояха в дните на провеждането му, на форума бе поставена задачата да се открият възможности за развитие и кариера на дипломантите в страната и извън нея, чрез серии лекционни и практически занимания. Наградите също са страхотен стимул - по една за най-добро женско и мъжко облекло и един Златен приз. В ревютата изобилстваха цвят, нестандартни решения, страхотен младежки риск, непукизъм, солидни дози талант.

Кадрите днес са, за да им се насладите и вие.

Виж всички снимки тук>>>

Мустакът на Кейт Мос, върху тениската на Джесика Алба






Да подкрепяш или изразяваш личното си положително мнение за друга известна личност, ако ти самата си такава, е трудно постижимо, както сочи световния, пък и роден пример. Много рядко срещано е приятелското намигване от този сорт, независимо къде по света, освен ако не говорим за отдавна изчезнала модна икона, която не представлява непосредствена опасност за личното артистично его на някого.

Затова и силно се пленихме от решението на красивата и талантлива Джесика Алба да надрасне предразсъдъка и да се пусне на гърди с облика на друга талантлива и красива мацка, жива, при това - Кейт Мос. Тениската е част от перфектен градски аутфит, издържан в черно-бяло и комбиниран с лежерно утринно настроение, задължителен фреш и златен часовник.

Селена Гомес на премиерата на новия си филм "Rudderless”







... доказва, че вече не е малкото наивно момиче от филмите на "Дисни". Селена Гомес се появи на премиерата на новия си филм "Rudderless”, по време на Ischia Global Film & Music Festival в Италия, облечена в тоалет от пролетната колекция на Emanuel Ungaro, оставящ съвсем малко хляб на въображението.

Невероятна в перфектно загладената си коса и жълто-черен ансамбъл, за великолепния външен вид на половинка на Джъстин Бийбър работят още и семплите черни обувки и деликатно подбраните бижута.

Едно голямо „Браво” от нас за избора й на визия и недотам голямо, даже никакво, за избора й на партньор в живота.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.