Следва

Елен Колева и машината на времето

Как си почиват ТВ продуцентите?

Как си почиват ТВ продуцентите?

People of art преди 9 години

Назаем взехме от в. Монитор

В сезона на дините, смокините и монокините тв продуцентите рядко намират две пълни седмици, в които да изпият по нещо с чадърче и да разпуснат.

Снимки, текущи кастинги и напоителен монтаж на есенна продукция са само част от факторите, блокиращи мечтания им път към плажната хавлия.

Липсата на пълноценна ваканция създателите на хитови сериали и предавания компенсират с хобита. „Монитор” селектира част от тях.

Бащата на „Фамилията” гори калории със сноуборд

Преди да яхне вълната на хитовите БГ сериали, Димитър Митовски е бил ученик на Доньо Донев. Избира НАТФИЗ пред Художествената академия хвърляйки ези-тура, защото по соца опцията да кандидатства в повече от едно училище по изкуства не съществувала. Когато поточната линия за свежи реклами на SIA зацикли, пловдивчанинът презарежда творческите си батерии с рисуване. Слуша прогресив рок британско производство, основно Pink Floyd и Genesis с Питър Гейбриъл. Бащицата на „Фамилията” и „Под прикритие” няма чисто физическо време да блъска железа с непознати във фитнеса, но пък винаги комбинира ваканциите си с каране на сноуборд. Дъската му остава в килера само през 2010 г., тъй като монтира „Мисия Лондон” в Швеция.

Иван и Андрей – минимум музика, максимум спорт през лятото



Андрей Арнаудов следи приключенията на Беър Грилс

Да утолиш жаждата си със змийска кръв и да се спасиш от дехидратация в джунглата, като напоиш тениската си с урина и си свиеш чалма – това са част от уроците по оцеляване на предела, които Андрей Арнаудов попива от Беър Грилс в поредиците му по Discovery Channel. Когато не помпа предмищници с дистанционното, продуцентът на „Къртицата” и „Поверително от NL” вае талия в столичен фитнес. Посещава го ежедневно и е постигнал смайващи резултати с физическата си форма, издават близки от обкръжението му за „Монитор”. Екстремно упорит на пътечката за бягане е и приятелят му Иван Христов, който в момента отмаря в Гърция с половинката си Ирина. В дома им в „Драгалевци” той си почива, сраствайки се с любимия си Playstation.

Мирослав Боршош, говорещият с конете



Светът изглежда по-красив и вълнуващ върху седлото на арабски жребец и Мирослав Боршош знае това. Идейният двигател на „Артишок” е част от разширения национален отбор на България по конна езда и е сред шампионите в дисциплината издръжливост. Езика на благородните животни продуцентът на сериала „Недадените” научава от дядо си, който е бил офицер в царската армия и е прекарал Втората световна война с юзда в ръка. Гони стреса на хиподрума вече десетилетие, а от скоро компания в обиколките му прави и малката му дъщеря Матеа. Наскоро човекът, върнал Мариан Вълев към театъра с VIP, пусна и пилотен сингъл. „Ако още веднъж” е китарен поп, правен по-скоро за купон с приятели край лагерния огън, отколкото за атака на чартовете. В този смисъл авантюристът с унгарски корен едва ли планира да става по-зрялата опозиция на Графа.

Борко Чучков върти паста и педалите на колело

За продуцентът на „Тилт” Борислав Чучков кулинарията е състояние на дзен, стига да успее да се откачи от офиса преди 22 ч. Пада си по импровизацията с продукти и подправки и бойкотира китайските манджи. Твърди, че създава „велики пасти” за семейната трапеза. Когато не се поти над сторибордове за реклами и сценарии за сериали (скоро щраква клапата на тийнейджърския „Ескейп” за БНТ), Борко кара колело с децата си или ги гони по ски пистите, яхнал сноуборд.

Любо Нейков менка готварски рецепти с Ненчо Илчев

Готвенето с охлювски темпове, но методично и с любов, е антистрес терапия за Любо Нейков. Уменията си зад печката той често показва и в офиса на продуцентската си компания Dream Team, където с колегите му от „Комиците” и „Столичани в повече” често спят в натоварени дни за монтаж. С приятелите му от сериала на bTV Ненчо Илчев и Иван Радоев си менкат и рецепти. Илюзионистът научил Нейков как да прави пилешки крилца в кока-кола и соев сос, а той го открехнал в тайната на рибената си чорба. „Това е нещото от домакинската работа, което ми доставя истинско удоволствие. По този начин се разтоварвам и изчиствам главата си от ежедневието.
Любими рецепти са ми гювеч за зимата, постни сарми със зелев лист по всяко време, много и всякакви супи. Смея да твърдя, че не са ми чужди италианската, мексиканската, средиземноморската кухня и най-вече – българската. Обичам да импровизирам както на сцената, така и в кухнята. Любимите ми подправки са магданоз и къри”, споделя Нейков. Веднъж месечно той отмаря, миейки прозорци и чистейки тротоара пред дома си.

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра