Следва

"Тази събота/Тази неделя" излиза в отпуск, ще е отново на екран наесен

Запознай се с Banks! Най-горещият калифорнийски експорт

Американката с брит звучене Banks, която е сред новите изпълнители, които си заслужават да бъдат чути, направи премиера на първия официален сингъл от предстоящия си дебютен албум "Goddess"...

People of art преди 9 години

Американката с брит звучене Banks, която е сред новите изпълнители, които си заслужават да бъдат чути, при това в кратък срок, направи премиера на първия официален сингъл от предстоящия си дебютен албум "Goddess".

Певицата изкарва парчето Beggin For Thread, по-малко от месец преди да пусне дебютния си албум на пазара и след несъмнено най-успешното й лято в кариерата на певица, в което тя успя без много шум напълно да разпродаде турнето си в Щатите и да се превръне в желан гост на всички предстоящи фестивални случвания в Европа. 

Banks, най-горещият нов калифорнийски експорт, не може да е по-далеч от стереотипа за "California girls".
Освен с по-различна визия (Banks залага на черното и семплото, нейни кумири в това отношение са Натали Портман, особено с ролята й в "Леон", и Уинона Райдър), певицата няма и типичното онлайн присъствие, с което сме свикнали да е обграден един поп изпълнител през 2014 г. - не залива със "селфи" на всеки кръгъл час, нейният Фейсбук профил се управлява от мениджъра й, а при търсене в Google е почти неоткриваема. Миналат година, Banks публикува личния си телефонен номер, с молба феновете да се свържат с нея "извън компютъра".



25-годишната певица и композитор с визия на тъмнокоса елфка пробива миналата година чрез музикалната платформа SoundCloud, а музикалните критици вече я сравняват с Drake и Frank Ocean - "момичешкият им вариант", докато самата тя предпочита да я сравняват с някоя от собствените си вдъхновителки като Brandy, Lauryn Hill, Missy Elliot, Fiona Apple и Shlohmo.



Иначе музикалната история на Banks започва с развода на родителите й. Тя започва да пише музика още като тийнейджър, с идеята това да й помогне да преодолее депресията от раздялата на най-близките й хора. В продължение на няколко години Banks пази музиката си в тайна. Едва като студентка по психология, работейки върху дисертация посветена на деца от разведени семейства, тя решава да представи песните си на широката публика и качва няколко в музикалната платформа SoundCloud. Една от качените песни, "Before I Ever Met You", се стриймва 250 хиляди пъти и прекосява океана, достигайки ефира на BBC Radio 1 във Великобритания.

 

Наскоро сладката калифорнийка стана посланик и на УНИЦЕФ, за кампанията им #TeamUNICEF, в подкрепа на момичета футболисти от необлагодетелствани региони и семейства - спортът, като част от техния живот и начин да преодолеят трудностите в тяхното ежедневие.

За тази кампания Banks предостави песента си "Goddess", за включване в специално видео, което е заснето в Намибия, а представените момичета са участници в програмата "Galz & Goals", по проект на представителството на УНИЦЕФ в страната.



“Започнах да пиша песни на 15 години, след развода на родителите ми. По онова време се чувствах изключително безпомощна и самотна, и не знаех как да си изразя емоциите или към кого да се обърна за подкрепа. Музиката ми помогна да се справя с трудностите в живота, така както спортът помога на децата по света да преодолеят техните собствени challenges, по положителен начин”, споделя Banks по повод участието си в кампанията.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра