Следва

Петъчен шопинг - като от дефилетата!

Вече официално: Hermès ще оглави Надеж Ванхи-Сибулски

В понеделник стана ясно, че Кристоф Лемер, креативният директор на...

All fashion преди 9 години

В понеделник стана ясно, че Кристоф Лемер, креативният директор на Hermès, напуска поста си. В сряда в мрежата вече се обсъждаше евентуалното назначение на овакантеното място на Надеж Ванхи-Сибулски, дизайн-директорът на The Row. А днес вече представители на Hermès потвърдиха новината.

Модна къща Hermès остана без "домакин" за рекордно кратко време - достатъчно е да си спомним печалната история на Mulberry, за да си представим доколко на френския бранд провървя с това бързо назначение. От момента на обявяването на оттеглянето на Кристоф Лемер от поста креативен директор минаха всичко на всичко три дни, а ето, че назначението на Надеж Ванхи-Сибулски е факт. Последната колекция, създадена под ръководството на Лемер, е есенно-зимната за 2015 година, която ще видим в Париж на 1 октомври. А Ванхи-Сибулски започва веднага да се готви за дебюта си идната пролет - първите резултати от работата й ще видим през март.

Със сигурност името на Надеж Ванхи-Сибулски не говори много на широката аудитория, което не пречи на внушителното портфолио на дизайнера. Французойката е минала през Maison Martin Margiela и Céline, преди през март 2014 да оглави дизайнерите в The Row, една от най-ярките марки на арената на нюйоркската седмица на модата. Самата Ванхи-Сибулски е силно въодушевена от новата си длъжност: "Щастлива съм да се присъединя към екипа на Hermès, модната къща, от която искрено се възхищавам и чиито ценности споделям с цялото си сърце".

За да споделите въодушевлението си и вие, ви припомняме за каква магия става дума при Ермес.

More All fashion