Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Денди: Родителите ми са селяндури

Денди: Родителите ми са селяндури

People of art преди 9 години

Светският лъв Денди е в непримирима война със семейството си. След като обръща гръб на родителите си oще преди години, като ги обвинява, че са „обикновени провинциалисти", Любомир Милчев, както е истинското име на хроникьора, се изпокарва и със сестра си Недялка Илиева.

По документи Денди е роден в Дупница, но никога не е живял там. Дошъл на бял свят по пътя към Рилския манастир, после със семейството му се преместили в Перник и София, където имали скромен имот. Въпросната Недялка е директорка на едно от най-известните училища в Перник - гимназията по металургия, и според местните жители върти съмнителни сделки с обществени поръчки за училището, благодарение на които се облича само в маркови дрехи и носи чанти „Луи Вюитон".

Името й неведнъж се намесвало в скандали, като например случай от преди няколко месеца, когато на училищен празник накарала 11-12-годишни момиченца да мятат сластно дупета в еротични танци и да пеят песни за секс. „Тя е абсолютен срам! Орезили ни децата, беше смущаващо да ги гледаме как си опират дупетата в земята и ги търкат така, сякаш искат нещо", споделят втрещени родители.

Заради всичко това Денди не искал по никакъв начин името му да бъде свързвано със сестра му и дори когато се прибирал от време на време в семейната къща в Перник, се правел, че не я познава, нито пък й се обаждал и ходел на гости.

Милчев отгоре на всичко не можел да се примири с факта, че Недялка винаги била любимка на семейството, докато той бил за тях „смахнат" и „някакъв си писател". Майка му и баща му не разбирали влечението на Милчев към поезията и неведнъж му казвали като по-млад, че е „редно малко да се оправи и да прилича на истински мъж".

 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра