Следва

Бързи разядки с броколи и сирене

Детска София: Пето издание на Лятна академия за деца и ученици 2014

 На 1 август – петък, от 9:00 часа ще се открие петото издание на „Лятна академия за деца и ученици – август 2014“...

All About Life преди 9 години

На 1 август – петък, от 9:00 часа ще се открие петото издание на "Лятна академия за деца и ученици – август 2014“.

Деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват.

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията, която ще бъде открита на 25 август ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия за деца и ученици 2014“. На тържеството при откриването на изложбата ще се връчат и дипломи за участие, награди и подаръци.

За втора година в детската лятна академия ще бъде включен модул „Заедно“, който дава възможност на деца в неравностойно положение да участват в творческите дейности.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.