Следва

Дарина Павлова: Сама съм и повече няма да се омъжвам!

ABBA издават запис на знаковия си концерт от 1979 година

Когато през ноември 1979 ABBA покоряват сцената на Уембли Арина в Лондон , те вече имат зад гърба си 5 години под прожекторите на славата...

Music преди 9 години

В чест на 40-годишния юбилей от създаването, ABBA правят най-прекрасния подарък към феновете си - мастериран концертен запис, "ABBA LIVE AT WEMBLEY ARENA". Албумът, достъпен във формат двойно CD и тройна винил плоча, включва 25 песни, продуциран от Людвиг Андершон и изпълнени по време на знаковия концерт на групата в Лондон, през 1979.

Дата на издаване: 29 септември 2014 година.  

Когато през ноември 1979 ABBA покоряват сцената на Уембли Арена в Лондон , те вече имат зад гърба си 5 години под прожекторите на славата. Макар и да не звучи като особено внушителен срок, през тези 5 години групата преживява няколко етапа.

Двама текстописци, Бьорн Улвеус и Бени Андершон, и две недостижими вокалистки, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингстад откриват славата печелийки Евровизия 1974 в Брайтън, Великобритания.

Концертите на ABBA в Лондон в края на 1970-те – десетилетието, чиято музикална насока всъщност оформят – бързо се превръщат в легендарни истории. За група, която прави само шепа турнета, тези концерти са кулминация на гастролиращия им етап.

Турнето започва в Едмонтън, Канада през септевмри 1979 и завършва в Дъблин на 15-ти ноември. ABBA не просто се наслаждават на престоя си в Лондон, а предлагат най-вълнуващото представление в кариерата им.

Още с качването си на сцената, ABBA показват опит и професионализъм. Публиката и критиците са изумени от способноста на певците да предадат тяхното студийно звучане на живо. Макар че главният акцент е промотиране на албума „Voulez-Vous”, сетът включва всички ключови песни в кариерата на ABBA, както и уникално изпълнение на ‘I’m Still Alive’ на Агнета, неиздавано никога.

Време е да чуем отново Abba на въргха на кариерата им, с „ABBA – LIVE AT WEMBLEY ARENA”. Концертният запис е достъпен във формат двойно CD и тройна винил плоча, продуциран от Людвиг Андершон.

Етикети

Прочети и това

More Music

Световноизвестната цигуларка Мидори свири за София

Music преди 1 месец

В деня на София Столична община и Софийската филхармония ви канят на концерт с участието на забележителната цигуларка Мидори, темпераментната акордеонистка Вероника Тодорова и стилното сопрано Елена Механджийска под палката на едно от горещите имена на българския диригентски подиум Вилиана Вълчева

Vivacom със специална Unlimited изненада на фестивала Midalidare Rock

Music преди 3 месеца

По време на събитието, което ще се проведе от 30 юни до 2 юли, на специално обособен ROCK CORNER, посетителите ще имат възможността да свалят специално създадения за фестивала рокаджийски филтър, с който да си направят най-яката ROCK снимка, видео или рийл на място.