Следва

Черна рокля

Лисабон – дизайнери на мъжко облекло

Защо на португалските дизайнери се отделя толкова внимание напоследък и защо имена като Ana Salazar...

All fashion преди 15 години

Защо на португалските дизайнери се отделя толкова внимание напоследък и защо имена като Ana Salazar, Nuno Baltazar и Migel Vieira са поставяни редом до тези на Ermano Scervino, Paul Smith и Vivienne Westwood, можеш да разбереш от всички специални репортажи по темата, които представяме на страниците си.

Всички материали са от 31-вото издание на Лисабонската седмица на модата /9-12 Октомври/, на което View Sofia беше единствената оторизирана българска медия.

След като показахме работите на Migel Vieira и Аlexandra Moura в този материал ще видиш 3-ма известни португалски дизайнери, работещи главно мъжко облекло, с актуалните им колекции за пролет-лято 2009.




Лидия Коловрат /Lidija Kolovrat/ е от старата генерация дизайнери. Колекцията й носи емблематичното име Bug Мan и набляга на рафинираните и съблазняващи мъжки качества. Мъже с „бинтовани” глави и полазени от буболечки – малко тип Survivir, малко тип Индиана Джоунс. Ефектна и различна мода, прекрасни хрумвания като мъжки блузи с едно рамо, широки в горната част и тесни надолу панталони, шалове и декоративни презрамки. Мъжът като съблазнител, или просто мъж.




Нуно Гама /Nuno Gama/ показа носталгични мъже с характерни биета на блузите, напомнящи старата генерация тенис-играчи. Костюми с тесни двуцветни ревери и цвете в бутониерата, двуцветни бомбета и класически кройки като цяло илюстрират нагласата за секси-класическата пролет, която следва за мъжете.




Педро Морао /Pedro Mourao/
си представя мъжете семпли, но и характерни. Широки, обли деколтета на пуловерите от фин памук, срещу колосани кристално бели яки, опасани с копринени шалове върху тениски. Къси панталони, комбинирани със сако, боти и плътни чорапи до средата на прасеца. Двуцветни широки сака и „вечните” сафари елементи също присъстват в колекцията.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.