Следва

Черна рокля

Лисабон – дизайнери на мъжко облекло

Защо на португалските дизайнери се отделя толкова внимание напоследък и защо имена като Ana Salazar...

All fashion преди 15 години

Защо на португалските дизайнери се отделя толкова внимание напоследък и защо имена като Ana Salazar, Nuno Baltazar и Migel Vieira са поставяни редом до тези на Ermano Scervino, Paul Smith и Vivienne Westwood, можеш да разбереш от всички специални репортажи по темата, които представяме на страниците си.

Всички материали са от 31-вото издание на Лисабонската седмица на модата /9-12 Октомври/, на което View Sofia беше единствената оторизирана българска медия.

След като показахме работите на Migel Vieira и Аlexandra Moura в този материал ще видиш 3-ма известни португалски дизайнери, работещи главно мъжко облекло, с актуалните им колекции за пролет-лято 2009.




Лидия Коловрат /Lidija Kolovrat/ е от старата генерация дизайнери. Колекцията й носи емблематичното име Bug Мan и набляга на рафинираните и съблазняващи мъжки качества. Мъже с „бинтовани” глави и полазени от буболечки – малко тип Survivir, малко тип Индиана Джоунс. Ефектна и различна мода, прекрасни хрумвания като мъжки блузи с едно рамо, широки в горната част и тесни надолу панталони, шалове и декоративни презрамки. Мъжът като съблазнител, или просто мъж.




Нуно Гама /Nuno Gama/ показа носталгични мъже с характерни биета на блузите, напомнящи старата генерация тенис-играчи. Костюми с тесни двуцветни ревери и цвете в бутониерата, двуцветни бомбета и класически кройки като цяло илюстрират нагласата за секси-класическата пролет, която следва за мъжете.




Педро Морао /Pedro Mourao/
си представя мъжете семпли, но и характерни. Широки, обли деколтета на пуловерите от фин памук, срещу колосани кристално бели яки, опасани с копринени шалове върху тениски. Къси панталони, комбинирани със сако, боти и плътни чорапи до средата на прасеца. Двуцветни широки сака и „вечните” сафари елементи също присъстват в колекцията.

More All fashion