Следва

Кой как избра да се рекламира: затворнически килии за Alexander Wang

3,2,1: СТАРТ! Харчим заплати: Днес сме по Солунска

След прекрасната седмица на модата в Париж, вдъхновена от всичко това, което ни...

Shopping преди 9 години

След прекрасната седмица на модата в Париж, жестоко вдъхновение, решавам да похарча заплатата си този месец с финес и френско умение. Елегантно, неусетно почти. Дано ми стигнат финансите само...

И така, с идеята да похарча парите си за стока, която си струва, и с шепи нагребано вдъхновение от любимеца ми от PFW Haute Couture July 2014 – Алексис Мабил с неговите заемки от мъжките дрехи в дамския гардероб, от VALENTINO и флоралните мотиви в облеклата, и от пижамените дрехи на Giambattista Valli и “бомбер якетата” от 50-те на Maison Martin Margiela, стартирам. Месецът е август...

А маршрутът за як шопинг е централната Солунска. Първа спирка за отскок - фризьорският салон на Митко Дамов VOGUE VISION на пл. “Славейков” 1В. От последното си посещение там знам, че една от луксозните серии продукти за коса и лице Edition De Luxe на LA BIOSTHETIQUE Paris си струва всеки лев. Ексклузивните съставки от шампанско, перли и коприна в тези необикновени продукти глезят косата и кожата чрез опияняващ лукс и дават на душата и тялото едно изключително СПА-усещане. Целеустремено и без колебание купувам цялата серия срещу сумата от 773 лева.



Следващата спирка е шоурумът на Desizo MONNI на ул. “Солунска” 19. Приятно ме изненадват прекрасните ризи от лен и памук с флорални и животински мотиви по тях. (Ленена риза с цветни мотиви – 134 лева, памучна риза с илюстрации на пауни - 120). Харесам си доста неща, лесни за дамска интерпретация по мъжката тема, нещо, което така добре умее Алексис Маил. Освен тях купувам и страхотен шал на точки за 86 лева.







Книжарница Greenwich на Солунска и Витошка е следваща спирка от шопинг маршрута. Харесвам си Fashion албум с множество фотосесии, илюстрации и колекции на дизайнери от цял свят, които определено обогатяват познанията за модата и спомагат за стигането в гоненето на по-добър стил. Страхотният албум е на стойност 113.00 лева. Разглеждайки богатото разнообразие от книги, попадам и на много симпатичен кът с ръчно изработени бижута и аксесоари за дома от български дизайнери. Колието с медальон водно конче от месинг и ахат на Златина Гочева е просто моето. Винтидж излъчването на това бижу позволява множество комбинации с различни тоалети, а цената му е твърде добра - 65 лева. Друго хубаво нещо, от същото място - прекрасен комплект от две чаши със захарничка, илюстрирани с нацъфтели японски вишневи клончета, отново на Златина Гочева, за 89 лева.







Продължавайки разходката си попаднам на магазин GANT на Солунска 37 . Още от витрината вниманието ми привлича яке тип "бомбер" с цветни мотиви, точно като от дефилето на Maison Martin Margiela. Намалението е налице - от 915.00 на 457 лева, а и му приляга чудно приятна лятна рокля с тънки презрамки на цветя, намалена от 275 на 137 лева. С чувство на страхотно удоволствие си тръгвам от щедрия адрес.





На една врата разстояние от предния адрес е магазина на MASONS на Солунска 43. В него намирам панталон тип капри за 123 лева, който ми напомни на модел от последната колекция на Giambattista Valli. В съчетание с лека и свободна риза и сандали е перфектна комбинация за лятото, а за да подсиля усещането за морски шик си купувам и тази сладка шапка с периферия за 139 лева.





Сметката ми излиза в крайна сметка - похарчени са 2 236 лева, което, разпределено във времето и  пространството на използване на новите поупки, допускам, ще изглежда като отлична инвестиция. Търсените и намерени неща са разточителни по нашия стандарт, но ми харесват и смятам да им се радвам дълго!

За мен беше удоволствие! 

More Shopping