Следва

Месечен ХОРОСКОП - Август 2014

Сексът ще спаси света... Доказателствата!

Учените по целия свят стигнаха до консенсус относно секса...

Love преди 9 години

Учените по целия свят стигнаха до консенсус относно секса. Тяхното мнение се заключава в това, че не трябва да се срамуваме и да крием чувствата си от любимия човек, а да се отдадем на плътските удоволствия и да се ядосваме, възможно най-малко.

Защо сексът е толкова полезен за всички хора без изключение?

Първо, благотворният ефект от секса или любенето ще се хареса повече на нежния пол. Защото сексът е признат за най-доброто средство за справяне с излишните килограми. В крайна сметка, ако всеки ден се отдаваме на плътски удоволствия, за най-малко един час, тогава ще горим по 300 кал. И ако умножим 300 по седем дни в седмицата, все едно сме имали един разтоварващ ден. И така, без да прибягваме до диети може постоянно да поддържаме фигурата си в добра форма.

Вторият ефект от секса засяга сърдечно-съдовата система и редица мускули. Любовните ласки може да се превърнат в отличен тренажьор за сърдечно-съдовата система и по-голямата част от мускулите на тялото.
Ако искаме да забравим за стреса и неговото пагубно влияние, трябва да си оставим време за любов. Нали човек, лягайки по гръб, подсъзнателно се подготвя за почивка и откъсване от всички ежедневни проблеми и грижи. Ако в същото време се активира хормонът окситоцин и нивото му в кръвта се повиши, в този момент състоянието на човека е сравнимо с нирвана. Колкото повече са интимните моменти, толкова повече окситоцин се освобождава в тялото. Така че, защо да се отказваме доброволно от положителни емоции и добро настроение!

Четвъртата причина да правим редовно секс е, че той е най-достъпната таблетка аспирин, тъй като по време на правенето на любов в организма се освобождават ендорфини, способни да ни спасят от всички видове болка.
Друга причина да се отдадем на секс - е да защитим имунната си система. Правейки секс само два пъти седмично, може да забравим за грипа и простудата.



Шести плюс за правенето на любов е, че сексът е естествен антидепресант, едно от най-ефективните средства за борба с страховете, депресията, тревожността.

Седмото благоприятно влияние на секса е, че той е истински приятел на всички жени. Защото благодарение на правенето на любов в нашето тяло се забавя процеса на стареене, може да не се безпокоим за появата на първите бръчки, защото те ще се забавят, а що се отнася за по-късните, те ще се появят много по-късно отколкото всички са свикнали да ги очакват.

More from View Sofia

More Love