Следва

Спечели двойна покана за лятното издание на Обичам 90-те!

"София диша" от тази неделя

Тази година мултижанровият фестивал от градски тип "София диша” ще се проведе за пета поредна година...

Events преди 9 години

Тази година месец август има пет недели и по тази причина ежегодният летен фестивал "София диша“ ще се проведе не обичайните четири, а пет пъти. Организаторите казват, че това е щастливо съвпадение, тъй като 2014 г. лятното затваряне на софийски улици за колите и отварянето им за изкуството навършва пет години.

В юбилейното му издание, "София диша“ ще се проведе с подкрепата на ПроКредит Банк на кръстовището известно като  "Малките 5 кьошета“ (3-ти август) и на улиците "Ангел Кънчев“ (10-ти), "Пиротска“ (17-ти), "Оборище“ (24-ти август) и "Шишман“ (31-ви).

По време на специална пресконференция, която се проведе вчера, кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че през последните няколко години "София диша” се е утвърдил като фестивал. Тя припомни, че събитието е започнало като проект на неправителствения сектор, към който впоследствие се е включила с подкрепа и Столичната община.

Както винаги досега, всеки от дните на фестивала ще има своя основна тема – екология, литература, визуални изкуства и музика и танц. Уникалната последна неделя, която ще се проведе на емблематичната "Шишман“ ще се нарича "Световна столица“ и в нея ще вземат участие чужестранни артисти живеещи в София и български живеещи в чужбина. Очаква се и звездно присъствие, но кой точно ще се появи на заключителния хепънинг организаторите пазят в строга тайна.

Програмата на фестивала може да намерите тук>>

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?