Следва

Жилетката

Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela стана на двадесет. Близо двадесет години работа и около 40 колекции е равносметката за тайнствения...

All fashion преди 15 години

Maison Martin Margiela стана на двадесет. Близо двадесет години работа и около 40 колекции е равносметката за тайнствения белгийски дизайнер Martin Margiela, който през 1988 г. прави едноименния си етикет.

Колекцията, която модната къща представи през Септември тази година в Ню Йорк, отбелязва годишнината с преработка на култовите им модели. От вталеното сако с лек буфан ръкав, което Maison Martin Margiela лансират с първата си пролетно-лятна колекция през 1988-ма, до заострените силни подплънки на раменете от 2006 година, с което лейбълът оповести промяната в силуета, днес вече в ясен на всички.

Oт самия старт на работата си Martin Margiela се пази в сянка. Той не се появява нито преди, нито в края на ревю, ексцентричност, която модните среди му прощават, защото е отявлено негова. Има ли нещо общо това с концепцията в последното шоу моделите да са също „инкогнито” с лица зад перуки и маски, сигурно да! В края на шоуто той не се появи, но със сигурност е бил зад кулисите, за да чуе екстаза на публиката.





През последните месеци се заговори, че дизайнерът планира пенсиониране, но от ПР отдела на марката съвсем отрекоха слуховете.

More from View Sofia

More All fashion