Следва

Дневниците на редакцията: Лара Стоун в ръцете на Кейт Мос; River Island с капсулна колекция обувки; Рикардо Тиши стана на 40

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Застиналата, доста неестествена, въпреки секси статута си, поза и скучноватата историйка, директно изкопирана от популярна рекламна кампания от 50-те хич не допринасят с оригиналност...

All fashion преди 9 години

Kайли Миноуг на корицата на GQ

Секси, по-секси, най-секси, точно такава е Кайли и обича да го демонстрира честичко.

Разбира се, нямаме нищо против, особено вдъхновяващо е да гледаш красиви тела, сякаш застинали във времето, а всъщност почти докоснали почетното 50. В момента, в който притежателките на тези тела обаче загубят по трасето свежите си идеи и попаднат в безмилостно еднообразие, на нас не ни остава друго, освен да въздъхнем леко въпросително. 

В случая горещата австралийка на мига хваща окото от корицата на италианското GQ, но изваяната й фигура не успява да компенсира недостатъците на cover-a. Нескопосаната фотошопска работа си личи от километри, а застиналата, доста неестествена, въпреки секси статута си, поза и скучноватата историйка, директно изкопирана от популярна рекламна кампания от 50-те хич не допринасят с оригиналност. А имайки в предвид, че в същата „разкриваща“ ситуация са попадали и Джим Кери и Кармен Електра, респективно за кориците на RollingStone и Esquire, доста преди това, не виждаме основателна причина  този сюжет да вижда бял свят отново. 

Виж и останалите корици с подобен сюжет >>>

Кейти Холмс, неграциозна в бяло

Къса, бяла, дантелена, с нежни, много деликатни плисета, съчетана с кореспондиращи изящни сандали в снежната гама.

Дотук добре, забележка към парти аутфита на госпожица Холмс, с който отбеляза присъствие на коктейла на The World Surf League в Ню Йорк, нямаме, но заглеждайки се по-внимателно, усетихме нещо притеснително в цялата работа, а именно – позата на актрисата. Подобна одежда, в случая гордо носеща етикета на Nina Ricci от колекция пролет/лято 2014, малко или много изисква конкретна изящност и самоувереност в движенията и осанката на тялото, а такива сякаш липсват на брюнетката. Освен това, прекалено стегнатите й бедра и леко разкрачената позиция на краката ни навяват на мисълта, че не се чувства особено комфортно на свръх високите стилето.
Запознати сме с пристрастието на Холмс към boyfriend джинсите и комфортните одежди, но все пак трябва да има едно на ум, че женствените силуети си искат своето и могат да станат доста подли, ако не си го получат.



Торта №45 на Дженифър Лопес

За една предизвикателна светска дива е съвсем в реда на нещата да спретне пищно и колоритно парти по случай рожденния си ден, това обаче не винаги означава, че крайният резултат ще е особено естетски.

За съжаление, точно такъв е и случаят с празничното оформление на латината Дженифър Лопес, с което отпразнува началото на 45-тата си годинка.

Стига ни само един поглед към тортеното „произведение на изкуството”, за да добием представа за стилистиката, и определено не сме очаровани. Триизмерната сладкишообразна скулптура на натрапчиво непропорционална женска фигура (най-вероятно изобразяваща самата Лопес, съдейки по латино излъчването й), леко нескопосано възкачила се върху мирно полегнал лъв, е гледка, която поражда недоумение, еволюиращо в пристъп на смях, отколкото страхопочитание и възхищение. А какво е искала да демонстрира певицата с този „акт”, честно да си кажем, не можем да разтълкуваме, но в едно сме сигурни – не е много етичен. Пишем слаб „2” , както за идеята, така и за изпълнението, и очакваме по-стилно решение за торта №46.



Еди Кембъл "облечена" в Луи Вютон. Почти.

Когато Марк Джейкъбс ти предложи да участваш във финалното му ревю за Луи Вютон почти гола, трябва само да кажеш „Да!”, с лекотата, с която Еди Кембъл го прави замаяна от няколко коктейла. „Изпих доста мохито, и бях на фаза, когато мога да се съглася на всичко”, признава британският супермодел. „Те ми казаха ‘Чудесно!’, ела утре в студиото, за да ти подберем бикини с камъчета.” 

Сесията обаче не е само за проба и продължава седем часа, в които Еди трябва да стои мирно, докато тялото и се изкрисува с монограмите на Луи Вютон. 

„Бях изтощена, в последните три дни бях спала общо шест часа, а момчето, което ме рисуваше сякакaш изгуби нишката, на това което прави и продължаваше да пише думите с грешки. Наложи се да ги изтрива и да ги пише пак.” 

В името на модата се правят какви ли не неща, но в случая гледаме резултата и се чудим струваше ли си? Според нас – определено не. 





И отново в грешка, този път на сцената. Внимавай повече, Кайли!

Не просто икона на поп музиката, а любимка и жена заслужила възхищение за силата, с която се справи с рака, Кайли Миноуг безкрайно ни разочарова за втори път през изминалата седмица. В този случай става въпрос за тоалетите, с които тя се появи на церемонията по закриването на Commonwealth Games в Гласгоу. (бел.ред. Commonwealth Games е най-голямото спортно събитие в Шотландия, в което участват почти 5 000 атлети от 71 страни, съзтезаващи се в 18 различни вида спорт.)

Решена да докаже, че възрастта е само цифра, Кайли прибягна до изпитани трикове за съблазняване (поне от „Хубава жена” насам) и обу черни кожени ботуши до средата на бедрото, корсетообразна дреха в цикламено и черно с хипорболизиран обем на ханша, добави корона от пера на главата.... и представи своята версия на образа „вечна кабаретна артистка търси работа”.

Вторият тоалет беше не по-малко тъжен, може би заради безрадостния контраст между 46-те години и малката рокличка на фея (отново с корсет обаче). Казваме „малка” именно, защото ни се стори като неподходящ за нея размер и с абсолютно нелепа дължина, кое само добави стойност към общия, труден за преглъщане, характер на дрехата.

Иска ни се Кайли да не издаваше такава неувереност и отчаяние с последните си стилистични избори, а да беше се доверила на вродения си сексапила и заразителната усмивка, която има. Защото в стилистично отношение тя несъмено заслужава повече. Като се замислим, ние също.









 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.