Следва

Дневниците на редакцията: Лара Стоун в ръцете на Кейт Мос; River Island с капсулна колекция обувки; Рикардо Тиши стана на 40

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Застиналата, доста неестествена, въпреки секси статута си, поза и скучноватата историйка, директно изкопирана от популярна рекламна кампания от 50-те хич не допринасят с оригиналност...

All fashion преди 9 години

Kайли Миноуг на корицата на GQ

Секси, по-секси, най-секси, точно такава е Кайли и обича да го демонстрира честичко.

Разбира се, нямаме нищо против, особено вдъхновяващо е да гледаш красиви тела, сякаш застинали във времето, а всъщност почти докоснали почетното 50. В момента, в който притежателките на тези тела обаче загубят по трасето свежите си идеи и попаднат в безмилостно еднообразие, на нас не ни остава друго, освен да въздъхнем леко въпросително. 

В случая горещата австралийка на мига хваща окото от корицата на италианското GQ, но изваяната й фигура не успява да компенсира недостатъците на cover-a. Нескопосаната фотошопска работа си личи от километри, а застиналата, доста неестествена, въпреки секси статута си, поза и скучноватата историйка, директно изкопирана от популярна рекламна кампания от 50-те хич не допринасят с оригиналност. А имайки в предвид, че в същата „разкриваща“ ситуация са попадали и Джим Кери и Кармен Електра, респективно за кориците на RollingStone и Esquire, доста преди това, не виждаме основателна причина  този сюжет да вижда бял свят отново. 

Виж и останалите корици с подобен сюжет >>>

Кейти Холмс, неграциозна в бяло

Къса, бяла, дантелена, с нежни, много деликатни плисета, съчетана с кореспондиращи изящни сандали в снежната гама.

Дотук добре, забележка към парти аутфита на госпожица Холмс, с който отбеляза присъствие на коктейла на The World Surf League в Ню Йорк, нямаме, но заглеждайки се по-внимателно, усетихме нещо притеснително в цялата работа, а именно – позата на актрисата. Подобна одежда, в случая гордо носеща етикета на Nina Ricci от колекция пролет/лято 2014, малко или много изисква конкретна изящност и самоувереност в движенията и осанката на тялото, а такива сякаш липсват на брюнетката. Освен това, прекалено стегнатите й бедра и леко разкрачената позиция на краката ни навяват на мисълта, че не се чувства особено комфортно на свръх високите стилето.
Запознати сме с пристрастието на Холмс към boyfriend джинсите и комфортните одежди, но все пак трябва да има едно на ум, че женствените силуети си искат своето и могат да станат доста подли, ако не си го получат.



Торта №45 на Дженифър Лопес

За една предизвикателна светска дива е съвсем в реда на нещата да спретне пищно и колоритно парти по случай рожденния си ден, това обаче не винаги означава, че крайният резултат ще е особено естетски.

За съжаление, точно такъв е и случаят с празничното оформление на латината Дженифър Лопес, с което отпразнува началото на 45-тата си годинка.

Стига ни само един поглед към тортеното „произведение на изкуството”, за да добием представа за стилистиката, и определено не сме очаровани. Триизмерната сладкишообразна скулптура на натрапчиво непропорционална женска фигура (най-вероятно изобразяваща самата Лопес, съдейки по латино излъчването й), леко нескопосано възкачила се върху мирно полегнал лъв, е гледка, която поражда недоумение, еволюиращо в пристъп на смях, отколкото страхопочитание и възхищение. А какво е искала да демонстрира певицата с този „акт”, честно да си кажем, не можем да разтълкуваме, но в едно сме сигурни – не е много етичен. Пишем слаб „2” , както за идеята, така и за изпълнението, и очакваме по-стилно решение за торта №46.



Еди Кембъл "облечена" в Луи Вютон. Почти.

Когато Марк Джейкъбс ти предложи да участваш във финалното му ревю за Луи Вютон почти гола, трябва само да кажеш „Да!”, с лекотата, с която Еди Кембъл го прави замаяна от няколко коктейла. „Изпих доста мохито, и бях на фаза, когато мога да се съглася на всичко”, признава британският супермодел. „Те ми казаха ‘Чудесно!’, ела утре в студиото, за да ти подберем бикини с камъчета.” 

Сесията обаче не е само за проба и продължава седем часа, в които Еди трябва да стои мирно, докато тялото и се изкрисува с монограмите на Луи Вютон. 

„Бях изтощена, в последните три дни бях спала общо шест часа, а момчето, което ме рисуваше сякакaш изгуби нишката, на това което прави и продължаваше да пише думите с грешки. Наложи се да ги изтрива и да ги пише пак.” 

В името на модата се правят какви ли не неща, но в случая гледаме резултата и се чудим струваше ли си? Според нас – определено не. 





И отново в грешка, този път на сцената. Внимавай повече, Кайли!

Не просто икона на поп музиката, а любимка и жена заслужила възхищение за силата, с която се справи с рака, Кайли Миноуг безкрайно ни разочарова за втори път през изминалата седмица. В този случай става въпрос за тоалетите, с които тя се появи на церемонията по закриването на Commonwealth Games в Гласгоу. (бел.ред. Commonwealth Games е най-голямото спортно събитие в Шотландия, в което участват почти 5 000 атлети от 71 страни, съзтезаващи се в 18 различни вида спорт.)

Решена да докаже, че възрастта е само цифра, Кайли прибягна до изпитани трикове за съблазняване (поне от „Хубава жена” насам) и обу черни кожени ботуши до средата на бедрото, корсетообразна дреха в цикламено и черно с хипорболизиран обем на ханша, добави корона от пера на главата.... и представи своята версия на образа „вечна кабаретна артистка търси работа”.

Вторият тоалет беше не по-малко тъжен, може би заради безрадостния контраст между 46-те години и малката рокличка на фея (отново с корсет обаче). Казваме „малка” именно, защото ни се стори като неподходящ за нея размер и с абсолютно нелепа дължина, кое само добави стойност към общия, труден за преглъщане, характер на дрехата.

Иска ни се Кайли да не издаваше такава неувереност и отчаяние с последните си стилистични избори, а да беше се доверила на вродения си сексапила и заразителната усмивка, която има. Защото в стилистично отношение тя несъмено заслужава повече. Като се замислим, ние също.









 

More All fashion